Raktár

Élet nem egy habostorta, csapásokat kapunk, csapásokat adunk. A raktár és ami mögötte van, oroszok a spájzban, Mein Kampf valahol a polcon, anyaghiány. Wow és foci, az előbbi csak hivatalos, utóbbi csak világszínvonalú.

Friss topikok

Linkblog

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Faith - Quel Thalas

http://faith-guild.wowstead.com/

Cataclysm - insták

2011.02.20. 12:44 | Sas882 | Szólj hozzá!

Címkék: pina world wow of warcraft insta horda heroic cataclysm

Természetessen az új kiegészítő sem maradhatott 5 fős insták nélkül, normál és heroic mód van, illetve van két hely, ami 85. szinten csak heroic módban érhető el, ezek normál módjai alacsonyabb szinten teljesíthetőek.

A northrendi insták után a készítők visszatértek a BC hagyományokhoz, azaz ismét hosszú és élvezetes, kihívásokat tartalmazó bossok és trash várja a nagyérdeműt, főleg a heroic mód ami még a raidekből öltözött látogatókat is képes megizzasztani.

Mindenki döntse el, hogy ez jó vagy sem, anno azért panaszkodtunk, mert nulla játékélmény volt letolni egy 5 fős heroicot a northrendi télben, most meg túl nehéz, főleg, ha partnerek kevésbé jó játékosok.

LFG rendszer használatához a következő dologoknak kell teljesülnie:

- megfelelő item level

- a bejárat felfedezése

- az instához adott szint.

heroic insta csak 85. szinten érhető el, valamint item level 329 szükséges

Normal módban nem jár semmi extra bonus a bossokból, az első randomért lehet

Justice Point-okat kapni (140/nap), heroicban 70/boss, illetve jár Valor Point, az első randomért 70/nap.

Ezek a pontok elkölthetők Ogrimmarban (az allisoknak gondolom Stormwindben) elég normális cuccokra.

Szakitva a múlttal, a heroic insta sem dob Epic lootot, "csak" Rare, azaz kék színű cucc esik.

Jöjjenek tehát a helyszínek, taktikák nem lesznek, csak a rövid véleményem, a bossok, lootok, taktikák elérhetők az ismert oldalakon:)

 

Blackrock Caverns 

A helyszín relative távol van az éppen aktuális küldetésektől, tehát érdemes felfedezni még akkor, mikor valaki ott szintezik, vagy marad  az utazás.

Az ide vonatkozó questet Hyjalban adja egy goblin.

Normal módban látszik, hogy belépő szintű, semmi taktikát nem igényel, trash csoportok és a bossok is elég könnyűek.

Heroicban kicsit más a helyzet, bár cc itt sem kell igazán, de Corla, The Herald of Twiligh képes megszívatni, ha bénáskodnak az emberek, illetve fogalmuk sincs, hogy mit kell csinálni.

Karsh Steelbender már nehéznek is mondható, a tanknak tudni kell, hogy mi a feladata a szimpla tankoláson kivül, azaz mikor kell a tűzbe húznia a célpontját.

A legtöbbször itt haltam meg, természetesen puggal, azért a guildes futamokon, nem jellemző, de volt rá példa, főleg első látogatásnál.

A maradék két boss sima ügy, nem egy izgalmas hely.

 

Throne of the Tides

A vízalatti világban található, eldugott helyen, aki nem itt csinálja a küldetéseket, annak ez kimarad az életéből, csak ezért ellátogatni, fejlődés közben nem érdemes.

5 boss és elég komoly trash csoportok találhatók, 4 warrior + egy paladin nem biztos, hogy a legjobb setup, ráadásul mindjárt az első bossnál - Lady Naz'jar - csata közben célszerű cc -t alkalmazni az addokon.

Sima dps checknek fogható fel Commander Ulthok, azaz végezni kell vele, mielőtt a Dark Fissure elborítja a termet, néha enrage is van, s persze kiválaszt egy játékost és kezelésbe veszi személyesen, felemeli, sebzi, majd beledobja a trutyiba.

Szerencsére kihagyható a másik két nyomorék Erunak Stonespeaker/Mindbender Ghur'sha, ők ketten sok idegeskedést tudnak okozni, főleg healer fronton.

Neptulon felé vezető út legalább olyan izgalmas, mint a harc, ami arról szól, hogy meg kell védeni, ha ez sikerült jól felbuffolja a brigádot, s nekifeszülve a buboréknak szétverhetjük

Ozumat testét, fejét, ami éppen ott van.

Nem egy kedvenc insta, igencsak setup függő, ellenben szép.

 

The Stonecore

Deepholmban található, a legnagyobb épületben, a Temple of Earthben, elég undorító hely, s a legnehezebb insták közé sorálnám, normál és heroic módban egyaránt.

Setup függő, még optimális összeállításban is nehéz, perverzebb brigáddal szinte lehetetlen, tankok utálják, van olyan versenyző, aki egyből kilép, ha a random ide küldi, healer szempontból sem könnyű, lássuk, hogy miért.

Trash csoportoknál erőssen javaslott a maximális cc kihasználás, kölönben feldarabolnak a mobok, vannak patrolok, akik simán bedarálnak bárkit,s mozgásuk elég kiszámíthatatlan, s persze a bossok, azok is rohadékabb fajtából.

Corborus

egy kukac, ami néha egy ütésből kinyír bárkit, ha éppen nem, akkor az addok nyirják ki a party-t.

Slabhide

egy sárkány, tulajdonképpen tank and spank, de néha felszáll, s Crystal Storm képességét használva (csak heroicban) lövi a brigádot, kövek mögött elbújva kell/kéne elkerülni a sebzést, nem mindig sikerül.

Ozruk

ez az elemental lord szerintem az 5 fős tartalom legnehezebb ellenfele, melee és tank szempontból biztosan, spell reflectet használ, végzetes csapást mér a tankra

- Grand Slam - paralizál és aoe sebez olyat, ami halálos 20 yardon belül.

Ezek külön külön is igen kellemes tulajdonságok, de mindez együtt, egy bossnál okot adhat az aggodalomra, tanként még nem sikerült legyűrnöm, vagy megölt a Grand Slam, Shatter, esetleg a csapat más tagjai haltak meg, vagy egyszerűem messzire futottam, s az aggro vesztés miatt mást öltölt meg, jellemzően a healert.

Hight Priestess Azil

ha túljutottunk Ozrukon és a trash sem csinált ki, jöhet a papnő, nem tűnik veszélyesnek, de heal szempontjából kritikus lehet, ha az addok nem halnak időben, ha a chanell spell nincs szakítva, remélhetőleg a shadow damageben nem fog sokáig állni senki.

Egyenlőre ennyi, következő részben Uldum instái és Grim Batol várható.....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://raktarbazis.blog.hu/api/trackback/id/tr452674496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása