Raktár

Élet nem egy habostorta, csapásokat kapunk, csapásokat adunk. A raktár és ami mögötte van, oroszok a spájzban, Mein Kampf valahol a polcon, anyaghiány. Wow és foci, az előbbi csak hivatalos, utóbbi csak világszínvonalú.

Friss topikok

Linkblog

Naptár

augusztus 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Faith - Quel Thalas

http://faith-guild.wowstead.com/

Foci EB 2012 elődöntő Portugália - Spanyolország

2012.06.28. 20:04 | Sas882 | Szólj hozzá!

Címkék: spanyol elődöntő porugál EB 2012

Portugália - Spanyolország 0-0 (0-0) büntetőkkel 2-4

Vártam ezt a meccset, bár ismert a véleményem a portugálokról, ellenben a franciák ellen a spanyolok nálam úgy elásták magukat, hogy bíztam a portugál középpályában, talán nem fullad unalomba a meccs.

Respect ez az UEFA új kampánya, respect leginkább a Bentónak, hogy nem védekezni, a pályán rohangálni, a labdát keresni küldte ki a csapatát, hanem focizni.

A címvédő ezen meg is lepődött, látszódott a zavar az erőben, pontatlan passzok, a szokásosnál is több tologatás, csak most nem az ellenfél kapuja előtt, hanem a felezővonalnál vagy hátrébb, ugyanis Ronaldóék bátran letámadtak.

Sok helyzet nem volt, számomra mégsem tünt unalmasnak a meccs, élveztem a taktikai csatát, ami ahogy várható volt állóháborúba fajult, gondosan ügyelve arra, hogy a kapuhoz közeli szabadrúgás ne legyen egyik oldalon sem.

A portugál egyszemélyes támadó, azaz Ronaldo egyrészt gyenge napot fogott ki, látszik, hogy klub illetve a bajnokságbeli védők ellen játszott, az egyetlen csatár Hugo Almeida hozta ugyanazt, amit Baros, azaz a nagy nullát.CR7 nek nem is ment igazán, igy portugál támadójáték nem is volt, spanyol sem sok, a cserék után sem, egyetlen igazi helyzet Iniesta előtt volt, de a noname kapus hárított.

A második félidőre kezdtek elfogyni a portugálok, a letámadás sem ment, több lett a szabálytalanság, sárga lapig jutattak, piros nem volt.

A hossszabbítás a spanyoloké volt, de ne tudták előnyre váltani a fölényt, a büntetőknél a gyenge kezdés ellenére belőtték magukat a döntőbe, hogy történelmet írhassanak.

 

Foci EB 2012 negyeddöntő Anglia - Olaszország

2012.06.26. 20:17 | Sas882 | Szólj hozzá!

Címkék: anglia foci olaszok EB 2012

Nagyon vártam ezt a meccset, ez volt az egyetlen kétesélyes, az előző három, azért előre megjósolható volt, sem a görög, sem a cseh, de még a francia csapatnak sem volt esélye, esetleg papíron.

Az első félidő közepéig talán az angolok is a pályán voltak, legalábbis vezettek támadást, eljutottak gólhelyzetig, utánna azonban teljesen visszaálltak, mi volt a terv?

Egy olyan találkozón, ahol az egyik kiesik, beállni védekezni, majd harmatgyenge, kontráknak nem is nevezhető akciókkal próbálkozni, szerintem ez edzői bukás, Hodgson lehet jó edző, de inkább nem az, mondhatni eltolta az egészet, verhető csapat volt az ellenfele, de kisérletet sem tettek a győzelemre, asszisztáltak az olaszok passzolgatáshoz.

ja ige, az olaszok, szépen átvették az irányítást, nyugiban passzolgattak, középen, a szélekre elvétve, akkor is elég gyengén, olyat, hogy gyors ritmusváltás, nos azt nem ismerték, meg sem próbálták. Elmentek a végsőkig, sokat kockáztatva a büntetőkkel, de behúzták, s továbbmentek, Anglia meg leszerepelt, nem is kell csodálkozni.

Foci EB 2012 negyeddöntő Spanyolország - Franciaország

2012.06.24. 17:09 | Sas882 | Szólj hozzá!

Címkék: francia foci spanyol EB 2012

Spanyolország  - Franciaország  2-0 (1-0)

Nehéz erről a meccsről bármi jót is irni, kiestek a franciák, így van ez jól, továbbment az a csapat, amelyik több gólt rúgott.

Kicsit bővebben, nagyon szar meccs volt, semmi izgalom, a spanyolok passzolgattak, túlkombináltak helyzeteket, a franciák szerintem maguk sem tudták, hogy mit akarnak, elbaszták ott, hogy nem lettek elsők a csoportban, azért az olaszok ellen nagyobb az esély, persze nem ennyire fos játékkal.

A címvédő brigád sem érdemel azért dicséretet, tologattak, bohóckodtak, játszhattak volna látványosan és eredményesen, de csak eredményesség volt.

A portugálok ellen ez kevés lesz, nem szeretem a Ronaldo féle bandát, de nekik fogok szurkolni, hogy hazaküldjék a spanyolokat, nem szimpatikus a játékuk, ennyi.

Foci EB 2012 negyeddöntő Németország - Görögország

2012.06.23. 09:15 | Sas882 | Szólj hozzá!

Címkék: németek EB 2012 Löw

Németország  - Görögország  4-2 (1-0)

Szánalom, ez a legjobb szó, ami eszembe jutott a meccsről, harmatgyenge görög csapat, akik teljesen deffenzíven álltak ki, olyan mélyen védekezve, magukra húzva az ellenfelet, aminek semmi értelme sincs. Mikor jut el oda a focivilág, hogy ennek taktikának az ideje lejárt? Én már azt hittem, hogy eljutott, de nem, mindig van valami nimand, aki bepróbálozik ezzel, szerencsére el is bukik, most sem történt másképpen.

A németek nem szakadtak meg, pont annyit fociztak, amennyi kellett, Löw a kezdőbe rakott néhány eddig mellőzött játékost, igy megvolt a spiritusz, nehogy az eddig 100% teljesítő csapat elaludjon a semmirekellő görögök ellen.

4-2, azaz hat gól, ennek ellenére az izgalamas jelző barokkos túlzás, a németek könnyedén vették az akadályt, így is tervezték, meg sem fordult a fejükben, hogy a negyeddöntőben felmerülhet bármilyen nehézség is.

Foci EB 2012 - negyeddöntő Csehország - Portugália

2012.06.22. 15:02 | Sas882 | Szólj hozzá!

Csehország - Portugália 0-1 (0-0)

A csehek továbbjutása - főleg az első meccsük után  - nekem meglepetés volt, a portugáloké nem, jól játszottak, mindhárom csoportmeccsen.

Az első félidőben még állták a sarat az A csoport győztesei, néha egy egy támadást is tudtak vezetni, illetve megtartani a labdát az ellenfél középpályáján, gyorsan kiderült, hogy Baros teljesen felesleges, Rosickyt helyettesítő srác pedig - Darida - kb. egy nulla. Pechjükre a két szélsőnek sem ment, pontatlanul passzoltak, a felfutó színesbőrű srác sem élete meccsét tolta, igaz úgy ahogy megoldotta a tempo tartását Ronaldóval.

A portugál középpálya viszont jól nyomta, mesterien szűrtek, s egyből átmentek támadásba, nagyszerűen játszottak, pontosan passzoltak, uralták a saját, majd kicsit később az ellenfél területét is, egyedül talán Helder Postiga nem nyújtott semmi, sérülés miatt lecserélték, de útódja sem volt valami nagy durranás, Hugo Almeida is csak kereste a helyét a pályán.

CR7 viszont jól játszott, egy gól, két kapufa, higgadtan, szinte hiszti nélkül sikerült kibirnia ezt a meccset, mondjuk nem nagyon gyötörték a cseh védők, egyszer szabálytalankodtak ellene, sokat vállalt Ronaldo, eladott közel 20 labdát, de belefért, a csehek nem voltak egy súlycsoportban a luzitán gyökerekkel.

Foci EB 2012 - harmadik kör

2012.06.20. 14:08 | Sas882 | Szólj hozzá!

Címkék: pina foci EB 2012 Rooney

Itt már nem lehetett nagyon taktikázni, egyeseknek csak a győzelem volt a jó, voltak akik már ki is estek.

 

A csoport


Görögország  - Oroszország  1-0  (1-0)

Az első igazi meglepetés, a görögök kiütötték az oroszokat, az első félidő utolsó perceiben Karagunisz rúgot egy gól, majd jött a szokásos bekkelés, ami sikerült. Dick Advocaat megiont leszerepelt, monjuk a csapata is erölködött, még a görögök azt játszották, amit nagyon tudnak.

 

Csehország  - Lengyelország  1-0 (0-0)

A feladat adott, aki nyer az bejut, ennek ellenére a csehek inkább a kivárásra játszottak, a lengyelek belekezdtek az elején, a második félidőre megint elfáradtak kicsit, de azért nyomtak, viszont a csehek is elkezdtek játszani, Baros egyetlen jó megmuzdulása a gólpassz volt,  1-0, igy az egyik házigazda búcsúzott.

1. Csehország  6 pont

2. Görögország 4 pont

3. Oroszország 4 pont

4. Lengyelország 1 pont

 

B csoport


Dánia  - Németország  1-2  (1-1)

Az eddig veretlen, s nagyon jól játszó németeket kellett volna megvernie a dánoknak, hogy továbbjussanak, ez nem sikerült, ennek ellenére jól játszottak, a németek sem adták fel vagy álltak ki cserepados csapattal. Németország veretlenól továbbment, Dánia kiesett.

 

Portugália  - Hollandia  2-1  (1-1)

Hollandok, ha nyernek, akkor sem biztos, hogy továbbjutnak, de nyerésre igazából, csak 17 percig álltak, onnatól jött a jól megérdemelt bukás. Kiderül, hogy az edző, egy igazi nulla, aki képtelen szinte csak sztárokból álló keretből összrakni egy hatékony csapatot. A portugálok a holland gól után végig uralták a játékot, Ronaldo kétszer is betalált, a két gyökér csapat közül most a portugálok örülhettek, s nem is kaptak nehéz ellenfelet.

1. Németország 9 pont

2. Portugália 6 pont

3. Dánia 3 pont

4. Hollandia 0 pont

 

C csoport


Olaszország  - Írosrszág  2-0 (1-0)

Csak a győzelem lebeghetett az olaszok szeme előtt, egyrészt az a biztos továbbjutást eredményezi, másrészt ezt a nagyon gyenge ír csapatot azért illik legyőzni, ha szeretnének valamit felmutatni ezen a rendezvényen.

Cassano és Balotelli, igaz nem kezdtek együtt, mégis szereztek két gól, a problémás hülyegyerek ráadásul az EB egyik legszebb gólját lőtte, az írek sokat nem tettek hozzá ehhez az EB - hez, kaptak 9 gólt, s rúgtak egyet.

 

Horvátország  - Spanyolország 0-1 (0-0)

Akinek csak a győzelem a jó, az kérem igenis támadjon, ennek ellenére az első félidő roppant unalmas volt, egyik csapat sem mozgatott meg nagy erőkat a támadásra, a spanyolok gurigáztak - én már nagyon unom ezt a stilust - a horvátok meg kergették a labdát, néha ivelgettek, ennyi volt.

A második félidő kicsit mozgalamasabb lett, az olaszok ugyanis vezettek, ez egyenlő a horvát kieséssel, egyetlen igazi helyzet volt, de azt elrontották, a végén a spanyolok viszont nem kegyelmeztek Iniesta passz Jesus Navasnak, gól.

1. Spanyolország 7 pont

2. Olaszország 5 pont

3. Horvátország 4 pont

4. Írország 0 pont

 

 D csoport


Anglia  - Ukrajna  1-0 (0-0)

A házigazdáknak nyerni kellett, hogy továbbjussanak, ezért Blohin padoztatta Sevát és Voronyint, fiatalabb játékosok léptek szinre, a másik oldalon lejárt az eltiltás, Rooney kezdő.

Az egész első félidőben az angolok általában a labdát keresték, az ukránok sem voltak jobbak, támadásaik sorra elhaltak, igy vagy úgy.

A folytatás kicsit jobban sikerült, Gerrard feladta a védekező poziciót, támadott, Rooney gólt fejelt, 1-0.

Ukrajna támadott is meg nem is, összehoztak pár helyzetet, egy meg nem adott gólt, ami bent volt, csak az nem látta, akinek ez a feladata, faszért nem lehet ezt megoldani valami digitális úton, 2012 van. Lényegtelen, mert döntetlennel sem let volna elég.

 

Svédország  - Franciaország  2-0 (0-0)

A svéd kiesés biztosabb volt, mint a francia továbbjutás, de azért nagy különbség nem volt a kettő között, mondhatni ez egy tét nélküli mérközés, bár aki csoport második, az kapja a C csoport elsőjét, ami már tudott volt, Spanyolországot.

Laza első félidő után, a második csak annyival volt jobb, hogy a svédek rúgtak két gólt, Ibra egy marha nagyot, a franciák pedig eröltették a támadásokat, de végül nem sikerült semmi, csak Mexesnek egy sárga, ez volt a második, nem játszhat a spanyolok ellen.

Anglia 7 pont

Franciaország 4 pont

Ukrajna 3 pont

Svédország 3 pont

 

Jöhet az egyenes kieséses szakasz, elég jó párosítások lesznek.

 

Cataclysm "tündöklése" és bukása

2012.06.12. 00:52 | Sas882 | 1 komment

Címkék: pina wow warcraft guargumi cataclysm

Közel fél éve - 5 hónap és egy kicsi - nem írtam, természetesen lett volna téma, hiszen a guild - Faith - szép sikereket ért el, ahogy ezt  Bandee által szerkesztet honlapon is jól látható.

Bejegyzés mégsem történt, nagyon örültünk az eddigi legutolsó raid - Dragon Soul - tartalomban elért sikereinknek, de az egész mégsem volt igazi, annak ellenére sem, hogy mindenféle nerfek előtt öltük meg Deathwinget, s mentettük meg a világot. Sőt, terven felül, még heroic módban is sikerült Morchokot és a másodpéldányát. A lendület kitartás többeknél itt véget is ért, néhány erőtlen próbálkozás a következő bossokon hc módban, s a vele járó wipefest után csak azért riadeltünk, hogy meglegyen a legendary, de már itt is elmaradtak többen. A raidek sem indultak el mindig, az alacsony létszám, bizonyos posztok - healer - hiánya megölte az egészet, de lehet már hamarabb meghalt, hogy miért, megpróbálom megfogalmazni, hogy miért csak a fanatikusok - mint én - maradtak a legvégére.

 

A kezdet

80 ról 85 re igaz csak öt szint, de mégis jól indult a legújabb kiegészítő, a világ megváltozott, minden helyszín más lett, Outland és Northrend pesze nem, Deathwing arra nem járt.

Két zóna volt a kezdésnek megadva, ebből az egyik egyedi, vízalatti világ, a másik pedig a kalandozóktól elzárt Hyjal, én ez utóbbit választottam szinte minden karakteremnek, annak ellenére, hogy a másik sokkal színesebb és talán izgalmasabb is.

Végre lehetett repülni mindenütt, ezt is felírhatjuk nagy pozitívumnak, az új foglalkozást, a régészetet már nem annyira, de elsőre jó bulinak tünt, később kiderült, hogy nem annyira az, tulajdonképpen értelmetlen.

 

5 fős normál insták

A northrendi "összehúz aoe" tipusú bárgyú és végletekig unalmas futamok után igencsak megelepetés volt, hogy ismét oda kell figyelni, nemcsak berohanunk és ütünk mindenkit akit érünk, majd a tank úgyis felveszi és simán megoldja a healer. A healer azonban gyorsan gondba került, mert képes volt megoldani ezt a feladatot, ám a manája gyorsan elfogyott, gyorsabban, mint ahogy a versenyzők megölték a célpontokat, visszetértünk tehát a BC be, ahol ment a cc, s az odafigyelés.

Jól, igényesen kialakított, megfelelő nehézségű helyek voltak ezek, igaz 80tól 84 ig csak 3 db, a többi insta, normál módban is csak 85 után volt elérhető.

5 fős heroic insták

85. szinten, némi itemlevellel felvértezve jöhettek a hc, tulajdonképpen azért, hogy összerakják a játékosok a geart a raideléshez, a hc nem dobott epicet, 346ilvl cucc volt a legjobb, frakcióktól beszerezhető volt jobb, de azért még mindenki messze volt az exalted reputációtól.

Élvezetes, jó insták voltak, látszott rajtuk, hogy dolgozott rajta a készítő cég, kelleően nehéz is volt, az akkori adott gearben, healernek tiszta rémálom, ha sikerült retardált pugot kifognia, random LFG n ez nem is volt nehéz.

Miután sikerült túlöltözni, ezek az élmények csökkentek, még mindig meglehetett halni, de sehol nem voltunk ahhoz, amikor full t5 ben lazán elhasaltunk Tempest Keep keményebb hc instájában.

A folyatatásban jöttek új hc-k, de a Blizzard nem tudott vagy nem akart érdekeset alkotni, igy meg is szünt az izgalmas játékmenetet igérő hc futamok száma, a két új hc, ami nem is volt az, hiszen két régi raid lebutított változata, már nem hozta a leírt élményeket, dobott viszont epicet,s mint tudjuk ez kell azoknak, akik nem raidelnek, mert nekik is "jár" legalább olyan cucc, mint azoknak akik képesek odatenni magukat, kicsit is komolyabban venni a játékot. 

Raid

3 helyszín várta a közönséget, a történet szerint Deathwing három alvezérét kellett legyőzni, barlangban, egy erődben, s a felhők között, ez utóbbi egy rövidebb insta volt, érdekes, bár sokáig bugos harccal.

Raidekben már volt változtatás, egyrészt a boss id, másrészt a legnagyobb baklövés, azaz a 10 fős és a 25 fős raid ugyanolyan lootot dob, a boss id miatt nem működött, hogy megyünk 10 és 25 fős raidet is egy reseten belül.

Ez a változtatás alapjaiban rengette meg a guildek életét, generálta magában  a válságot, s azokat a nonszensz eseteket, hogy volt olyan guild, ami képest lett volna kiállítani 25 embert, de inkább mentek 2 darab 10 fős futamot, tovább mélyült a klikkesedés, amit az előző kiegészítő nagyon jól lekezelt, hiszen lehetett tolni a progreszt guild szinten 25 főben, s a fanatikus mehettek 10 fős runt a haverokkal, ez most eltünt. A dolog odáig fajult, hogy több guild és önjelölt guild master lett, mint amire szükség van, minden csapat toboroz, embert keres, csak éppen nincs mire, s a 4.3 óta potenciális emberek sincsenek, akikből lehetne tag, az LFR miatt nincsenek rákényszerülve, hogy belépjenek, s valamit hozzátegyenek egy csapathoz.

Looking For Raid

4.3 patch - Dragon Soul - háromfajta nehézség létezik, LFR/Raid finder, normal és hc. Az első egy olyan butított változata, tulajdonképpen megerőszakolása és degradalása az adott raid contentnek, ami úgy is sikeressé teszi a harcot, hogy nincs kommunikáció, nincs taktikai ismeret, illetve ismertetés, ez egy 25 fős bohóckodás, ahol van 2 tank, 6 healer és a többi dps. Olyan megdöbbentő dolgokkal találkozhat az ember, ami keményen súrolja az ingerküszöbét, a teljesség igénye nélkül, néhány példa:

- pvp felszerelésben, de csak abban

- gemek, enchantok teljes hiánya, illetve a specializációtól eltérő, rossz gemelés

- buffos kaja, flaskák hiánya vagy ezek rossz felhasználása

nyilvánvalóan következik, hogy azok, akik igy lépnek a porodra képtelenek értékelhető teljesítményt nyújtani, ez dps poszton még elmegy, de ha 2 tank vagy a healerek fele, igénytelen, retardált barom, akkor még ez a nevetséges butított hely is könnyen wipefest helyszíne lehet.

Megitélésem szerint az LFR nagyon sok potenciális guildtagot szív el, akik lehet a fent említett hibákkal szállnak be a harcba, különböző okok miatt, de guild szinten ezektől úgyis megszabadulnak, ha nem tudták addig elmondják nekik, ha pedig nem érdekelte őket, ott muszáj maximalizálni a felszerelést, s nagy esély van arra is, hogy sokkal jobb játékosok lehetnek, azaz fejlődhetnek. De nem, minek lépjenek be bárhova is, ha megölhetik az adott ellenfelet, sőt end boss-t olyan feltételek mellett, ahol semmit nem kell letenni az asztalra, ahol nem szükséges a kasztom, a taktika ismerete, ahol lehetek afk, ahol lehetek full retardált - paladin healer/dps tauntol folyamatosan- a negatív következmények szinte minimálisak, nos ezért is van az, hogy nincs ember, nincs jelentkező.

Igazából nem vagyok LFR ellenes, sőt nagyon jó dolognak tartom, valahol tetszik is, vagyok annyira hülye lejárok, akár 2 karakterrel is, érdekes élményeket szerezni, s nyilvánvalóan altot gearelni a legjobb, de ebben a formájában megöli azt, ami anno ennek a játéknak az alapja, a guild, a szervezett közösségi játszás.

Véleményem szerint az LFR amikor indult akkor nem DS ben kellett volna kezdeni, hanem Firelandsen, valamikor az első nerf környéken jöhetett volna DS. Egy új részben pedig addig nincs vagy van, de nem a teljes raid tartalom, amig nem jön az aktuális nerf, durvább esetben a következő tier.

 Ezt a koncepciót kéne a követni a Mits of Pandáriában is, de nem így lesz, sőt nem jön vissza a külön loot 10/25 vonatkozásban sem, meglepő módon a Blizzard pont az általam leírt dolgokat - LFR, butított hc - tartja a kiegészítő pozitív részének, szerintük az a hibás elképzelés, ahogy indult, az biztos, hogy nem vagyunk egyformák, de sem Shattrath City, sem Dalaran nem volt ilyen üres a történet végére, mint most Ogrimmar ill. Stormwind. Nyilvánvalóan ehhez az is kellett, az LFR mellett, hogy a Dragon Soul az eddigi leggyengébb befejező raid, Black Temple, Icecrown Citadell simán szórakoztatóbb, tartalmasabb, s nehezebb volt (normál nehézségről beszélek).

Ez nem egy "régen minden jobb volt" poszt, s nem érzem úgy, hogy a kiégés jeleit produkálnám, hiszen azon kevesek egyike vagyok, aki még mindig játszik, s játszana is, csak azt veszi észre maga körül, hogy elfogytak a társak, akikkel szeret játszani, elfogytak az igazi kihívások, sajnos azonban úgy látom, hogy kedvenc játékom rossz irányba halad.

 

A Pandaria még messze van, szerintem szeptember előtt nem jelenik meg, addig vagy kitalálok valamit vagy marad a nagyon lightos WoW, megcsinálva a területek összes küldetését.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foci EB 2012 - az első kör után

2012.06.12. 00:49 | Sas882 | Szólj hozzá!

Címkék: pina foci EB 2012

A nyár foci eseménye a Lengyel/Ukrán Európa Bajnokság, lement az első kör, nézzük meg mire jutottak az indulók.

 

A csoport

Lengyelország - Görögország  1-1 (1-0)

Szerencsére a nyitómérkőzés feeling csak a második félidőre volt jellemző, az elsőt meghajtották a házigazdák, s vezettek is, a görögök egyenlítettek, majd büntetőt hibáztak, Karagunisz rúgta, nagyon rosszul.

A lengyelek elfáradtak a második félidőre, a görögök talán sosem pörögtek fel, két olyan csapatot láttunk, akiknek semmi keresnivalójuk egy értelmes tornán.

 

Oroszország - Csehország 4-1 (2-0)

Nekem titkos favoritom az orosz csapat, bár az edzőt rühellem, győzelmet vártam, hát be is jött, igaz sokkal simábban mint azt bárki gondolta volna. A csehek még edzőpartnernek is gyengék voltak, a szépítőgólon kivül nem volt egy értelmes megmozdulásuk sem. Az oroszknál látszik az erő, az összeszokotság, s az, hogy egy csapat, a bajnokság győztese, adja a legtöbb játékost.

 

B csoport

Hollandia - Dánia 0-1 (0-1)

Meddő mezőnyfölény, a szokásos nagyarc, s bizony egy nem várt vereség, ezzel nyitottak a VB ezüstérmes fapapucsos csávók, Krohn-Dehli szerezte a meglepetés gólt, s ezzel igen jó helyzetbe juttatta a csapatát, bár még egy győzelem nem ártana, a Portugálok meglehetnek.

 

Németország - Portugália 1-0 (0-0)

CR7 nagyszerű focista, viszont a portugálokat lapból utálom, igy a németeknek szurkoltam, maga a meccs nem volt valami jó, kiegyenlített küzdelem, aztán Gomez - végre - villant egyet, amire nem jött a portugál válasz.

A csoportban igy az első kör után szopóágon a hollandok és a portugálok, álomrajt.

 

C csoport

Spanyolország - Olaszország  1-1  (0-0)

Az Eb első rangadója, amit gondolom nem árt megnyerni, ha a továbbjutás a cél, mondjuk ehhez képest a spanyolok csatár nélkül áltak ki, David Silva nem az a klasszikus csatár, Iniesta pedig biztos nem az. Az olaszok is visszafogottan álltak ki, az egész középpálya a védekezésre épült, a Cassano Balotelli páros számomra rejtély, hogyan is kezdhetett.

Jó meccs volt, küzdelmes, a döntetlen ellenére, nekem nagyon tetszett, két különböző taktika csapott össze, a támadó kp vs védekező kp, s ha De Rossi nem ragad be, akkor leozzák a meccset az olaszok az egyetlen Di Natale góllal.

 

Írország - Horvátország 1-3  (1-2)

Mindkét csapat már tudta, hogy a másik meccs döntetlen lett, igy ha győznek, komoly előnyhöz jutnak, mondjuk az írekről azért nem gondoltam, hogy megverik a horvátokat, hát nem is. Időnként grundfocira jellemző meccs volt, a horvátok azonban végig a kezükben tartották az irányítást, az írek egy újabb csapat ami nem való az Európa Bajnokságra. A horvátok igen, s vezetik is a C csoportot.

 

D csoport

Franciaország - Anglia 1-1  (1-1)

A két favorit, legalábbis a továbbjutásra, a VB -n mindekettő leszerepelt, kiváncsi voltam hova is jutottak azóta. Sajnos sokan hiányoztak mindkét csapatból, sérülés miatt leginkább, de persze volt olyan, akit eltiltottak, Rooney az, ki más.

Konkrétan jó szar meccs lett, mindkét csapat félgázon tolta, mindha az lenne a terv, hogy a svédeket és az ukránokat úgyis megverjük, minek erőlködjünk. Azért a múltban ezt már párszor jól meglehetett szopni, de vannak akik sosem tanulnak.

 

Ukrajna - Svédország   2-1 (0-0)

Ismét két kutyaütő csapat, de azért kiváncsi voltam mit tudnak az Ukránok, főleg a levitézlett Sevchenko illetve Voronyin érdekelt, na és persze a svédeknél Ibra. Az első félidő felejtős, másodikban egy tipikus Ibra gól, aztán megvillant kétszer Sevchenko, s el is dőlt a meccs. A svédek simán beférnek a lengyel, görög, cseh, ír csapatok mellé, azaz akiknek semmi keresnivalójuk egy EB döntőn, védekezésük gyalázatos -  ebből lett a 2 gól -  támadásuk szinte nulla, az ukránok kicsivel jobbak, minimális esélyük van az angolok és franciák ellen, a svédeknek nincs.

 

2011 összefoglaló, avagy mi történt Azeroth földjén

2012.01.02. 12:58 | Sas882 | Szólj hozzá!

Címkék: pina soul wow évértékelő dragon 2011 guargumi raid cataclysm deathwing firelands

A 2011 évbe egy új kigészítővel léptem át, ez volt a Cataclysm, ahol Deathwing nevű sárkány szépen átrendezte az óvilágot, szinte minden megváltozott.

Guargumi volt az első aki elérte a 85. szintet, utánna követték a többiek, Schwarc, Nimand, Hengerfej, a rogue és a dk a Twisting Nether szerveren, a Knight of Thrall nevű guildben, a többiek a Quel Thalason, a Faith nevű csapatban.

Három raidinsta várta azt, hogy legyőzzük a gonoszt, eleinte 25 fősben, aztán már csak 10 fősben, ami leginkább annak köszönhető, hogy a Blizzard ugyanolyan lootokat adott mindkét helyen.

Annak ellenére, hogy a KoT jól haladt, a vezetőség a 10 fős mellett döntött, ahol nekem nem igazán jutott hely, csak a 3. csapatban, a "tékozló fiú" visszatért a Faithbe, s itt érte Firelands.

Ez volt a mélypont, hetekkel, de lehet hónapokkal lemaradva a progresstől, leginkább az emberhiány, de talán a nyár is közrejátszott abban, hogy sehova sem jutottunk, megléptük, amit megkellett, szervercsere.

Tiszta lappal, új reményekkel indultunk az Arathor szerveren, s eljutottunk oda, hogy az aktuális content end bossát - Ragnarost - leverjük, sőt még egy hc kill is belefért, Shannox volt a szenvedő alany.

Közben felszinteztem életem első paladinját, az alli oldalon, ő lett az első 85 karakterem az allisoknál.

Dragon Soul alias 4.3 már nem érte készületlenül a guildet, egy reset alatt 4/8 lettünk, az ünnepek miatt volt némi kihagyás, jelenleg 7/8, azaz Deathwinget próbáljuk.

Összegezve elmondható, hogy a lagymatag kezdés után, jött némi visszaesés, de a végére azért jól sikerült minden, a WoW továbbra is leköt, s még mindig szeretek vele játszani:)

 

Néhány dolog az évből:

Kontra:

- egyforma loot a 10 és 25 fős tartalomban, ez a 25 fős raidelés halála, respect a kitartóknak.

- két régi insta - Deadmines és Shadowfang Keep - hc módja, felesleges, unalmas, gagyi

- Battle of Gilneas bg map

- nem láttam Sinestrát, utoljára BC volt ilyen, hogy nem láttam egy bosst:(

- unalamas hc -k, elég könnyen sikerült overgearelni, talán már sosem tér vissza a BC s hc hangulat

 

pro:

- új szerveren, újraindulva megcsináltuk a Faith guildet

- sikerült egy stabil, raidelő guildet csinálni, max. respect Bandeey-nak és Gorroh-nak

- "időben" megöltük Ragnarost

- dől a pénz, főleg a 4.3 óta, fantasztikus összegeket lehet keresni a gemekkel, enchákkal

- rogue legendary weapon, ami nekem készül

- raid finder, megkövetve magam, azt hittem, hogy bukás lesz, de nem, müködik, pörgeti a gazdaságot, annak ellenére, hogy játékélménye konvergál a nullával

 

 

A jövő, 2012.......

megölni Deathwinget, ez az alap, lesz hc try is, néhány bosson biztosan:)

marad ez az irányzat, nem hiszem, hogy behal a wow

ami engem illett, fehúzok végre egy healert is, kicsit többet fogok pvp ni, bár nagyon béna vagyok hozzá.

 

 

 

Firelands vége, küldetés teljesítve!

2011.11.22. 21:39 | Sas882 | Szólj hozzá!

Címkék: pina world wow of warcraft faith arathor firelands

A múltkori, a guildet érintő kicsit szkeptikus hangvételű poszt után, már a cím is elég lenne, ahhoz, hogy mégis sikerült a célt elérni, azaz az aktuális end tartalom utolsó ellenfelét is megölni, erre jön még a guild első hc - heroic - killje, Shannox legyőzése.

Minden ok megvan a vidámságra, a nehéz kezdés ellenére - szervercsere ide vagy oda - sikerült stabil létszámú guildet létrehozni.

Jövés menés természetesen van, ketten is távoztak az utóbbi időben, én ebből nem csinálok gondot, ez benne van, az is, hogy jöttek újjak is, nagyon ügyes mage és egy kasztját jól ismerő hunter is érkezett.

Feltünt egy régi arc is, őt is felvettük, tényleg csak Artroll hiányzik, de ő már nem játszik, ellenben egy régi cimborám Teki - Heroes Táborból és egyéb versenyekről - visszatért a wow világába, ő is minket erősit, igaz egyenlőre még csak szintezik.

Jelenleg Firelands farmolása folyik, ha nem lenne az első raidnap hc próbák, illetve az elvárt Shannox kill, akkor kivégeznénk egy nap alatt, igy megmarad kettőre, jó ez igy, mindenki öltözzön fel maximálisan, mert előttünk az új kihívás Dragon Soul.

Cataclysm end game, avagy a raidelés, jó ez igy nekünk?

2011.10.16. 00:20 | Sas882 | Szólj hozzá!

A World of Warcraft legnagyobb nimbuszú része, a mindenkori end game tartalom, ezen belül a raid, ami az adott bossokkal való harcot jelenti, az itt elért sikerek mutatják, hogy egy guild ill. egy játkos hol tart, legalábbis azoknak fontos ez, akiknél a pve tartalom elsőbbséget élvez a pvp vel szemben.

Ennek a lebonyolítása, szervezése, összetétele az idők folyamán, mondhatni kiegészítőről kiegészítőre változott, más volt az alapjátékban, más lett a The Borning Crusade kiegészitőben, szintén változott a The Wrath of The Lich King cimű részben, s ismételten változtak a szabályok a Cataclysm megjelenésével.

Az adott forumokon nyilvánvalóan lekövethető, hogy miért is van úgy, ahogy most van, ami szerintem az eddigi legrosszabb, mielőtt kifejteném, hogy miért is, röviden leírnám, hogy milyen is volt, onnatól, hogy én megismerkedtem a játéknak ezzel a részével, azaz a The Burning Crusade kiegészítől.

The Burning Crusade raid

A raidek méretét visszavették a 40 főről 25 fősre, a legtöbb raid ugyanis ennyi embert igényelt maximum az alapjátékban, a TBC ben igy csökkent a létszám, a raidek majdnem mindegyike 25 fős volt, kivéve Karazhan, ami 10 fős volt, ez volt a belépő szintű riad, annak ellenére, hogy szerintem a mai napig az egyik legjobban eltalált instance.

Ide elég volt 10 ember, alapjáraton 2 tank, 3 healer, 5 dps, 12 boss, ebből volt ami opcionális, az akkor menő Tier4 set darabjait is dobta, a kesztyűt és a sisakot.

Token formában Gloves of the Fallen Champion és Helm of the fallen Champion, ez utóbbit természetesen az end boss.

A felszerelések item levelje 115 volt, tier set felszerelés 120, megszerezni csak innen lehetett, az akkori Justice Points vendortól nem, G'eras Shattrathban árulta dolgait, innen is lehetett azért öltözködni.

A kesztyű és a sisak tehát megvolt egy 10 fős raidből, de aki többet akart, annak bizony úgy kellett számolnia, hogy olyan közösséghez érdemes tartozni, ahol van igény 25 fős raidekre ( mondjuk ez akkoriban nem volt kérdés), ugyanis a vállas, a chest, és nadrág már olyan helyen volt elérhető, ami csak 25 fősben teljesíthető.

Grull' Lair volt az egyik, itt két boss található, a névadó Grull és országos haverja Maulgar a kistanácsával, ha ők ketten megfeküdtek megvolt a a set két darabja is,

a nadrág és a vállas, természetesen volt más jutalom is, ezek item levelje egy kicsivel magasabb volt, mint a 10 fős Karazhanban, 125.

A páncélt, hogy teljes legyen a set, egy másik helyen lehetett megszerezni, szintén csak 25 fős raidben, egy hirhedt pit lord megölése kellett hozzá.

Magtheridon's Lair

semmi extra, egy boss, mondhatni ezek is belépő insták voltak, az akkori guild, amiben játszottam a rogue -gal simán teljesítette.

Továbblépve a fejlődés, a lootszerzés rögös útjain immár a következő azaz a Tier5 set megszerzése volt a cél, erre két helyen volt lehetőség:

Serpentshrine Cavern

Ez már a Tier 5 helyszíne, csak 25 fősre méretezett, 6 boss, 128-138 item szintű droppok, fejes, kesztű, gatya token, a többi rész egy másik helyen volt elérhető

The Eye

itt a vállas és a páncél/mellvért volt a szerencsések jutalma, meg akik ügyesek voltak, ez a hely, azért már nem belépő szint, emlékeim szerint jóval nehezebb volt, mint az előző helyek, ja igen, ez is 25 fős, semmi 10 fős bohóckodás.

A következő fokozat a Tier 6, szintén két helyszín, a hangulatos Hyjal Summit és

Black Temple, az ide való bejutáshoz voltak kritériumok, quest formában, illetve itt azért elbeszélgettek a rutintalanabb raidelőkkel, Hyjal kicsitt könnyebb volt, szintén 25 fős raid volt mind a kettő, ahogy Sunwell Plateau is, ahol valami ötlettől vezérelve övet, cipőt, karvédőt is lehetett szerezni a meglévő set itemekhez, a brutális lootokról már nem is beszélve.

Megemlítendő egy patchel érkező raid is, Zul'Aman, ami viszont 10 fős volt, kiegésziteni hivatott a lemaradókat, bár akkoriban annyira nem volt divat a pug raidelés, még a BC végén is szerintem max Karazhan volt ami lement puggal, az összes többi csak guild szinten volt elérhető, aki tehát valami eredményt akart elérni, az csatlakozott ilyen olyan guildhez, lehetőleg olyanhoz, ahol mentek is a raidek, amint látszik 25 fősben.

 

Wrath of The Lich King

az új kiegészítő már változást hozott a raidelés terén, az elérhető raideknek volt 10 fős és 25 fős változata is, ez elöször három helyszínt érintett

Naxxramas

The Obsidian Sanctum

The Eye of Eternity

Tier 7 hez itt kellett jól működni, igaz a Tier 7 igy nem valós, mert értelemszerűen más loot volt a 10 fősben és más a 25 fősben, az egyik item level 200 volt, a másik item level 213, Anub'Rekhan lootjai:

10 fő

25 fő

nem egy olyan őrült nagy különbség, mégiscsak hangulatosabb 25 fővel raidelni, legyen is meg a jutalma.

Fostos még megjegyezni, hogy külön lock vonatkozott a 10 és 25 raidre, azaz volt lehetőség mindkét változatott meglátogatni egy reseten belül, aki ráért vagy volt kedve.

Ulduar

ez volt a következő állomás, szintén 10 és 25 fős elérhetőség, 219 illetve 226 item level, szép, érdekes és nehéz raid, talán a kiegészítő legnehezebb része, néhány bossnál opcionális hard mode, ami extra lootot nem ad, de achievementbe beleszámit.

Trial of the Crusader

Icecrownban "felépített" raid, ahol megint új szabályozás lépett életbe, megmaradt a 10 és 25 fős változat, azonban bejött az un. heroic (hc) mód, ez valamivel nehezebb harcokat jelentett, emlékeim szerint a mechanizmusokban nem volt különbség, de lehet már rosszul emlékszem.

Az egész raid 5 bossból állt, semmi trash, tulajdonképpen jöttek a bossok egymás után, heroic mód onnatól lett elérhető, ha normálban sikerült végigmenni.

A lootok 232 és 258 között mozogtak, úgy megcsinálva, hogy a sima 10 fős 232 iltemlevel, a hc 245, a sima 25 fős, 245, a hc 258. Tehát elérhető volt a 10 főst kedvelőknek is a 25 fős tartalom egy része.

Icecrown Citadel

Az utolsó raid - Ruby Sanctum valóban később jött, de csak 1 boss - összecsapás a főellenséggel, 13 boss, 10 és 25 fős változat, normal és heroic nehézségi szint, heroic csak akkor kapcsolható, ha egyszer legalább végigmentünk rajta. A cuccok 251 szinttől, 277 es szintig, plusz egy legendary fegyver. Azaz a recept ugyanaz, mint az Colosseumnál, tolhattad 10 fősben, még abban a resetben 25 ben is, ha volt kedved, hiszen 13 boss + trash azért nem volt rövid, már amikor minden boss bent volt, számomra a legtöbbet látogatott hely volt, a raidelések folyamán.

A nerf, azaz a segitség is elég egyedi volt, elöször +5% segitséget kaptak a játékosok, tulajdonképpen a fős statokra, dmg, hp, heal, ami aztán felment 30%, tehát érezhetted magad igazán pengének, hogy mekkor dps, hps tudsz kitolni, esetleg az említett Ruby Sanctumban ért a meglepetés, ahol nem volt ilyen buff, ami egyébként kapcsolható volt, mint a hc mód bossonként( ez ujdonság volt).

A kiegészítő végefelé sok pug indult, még 25 fősben is, divatos lett a gdkp run, azaz a fizetős lootolás, illetve a pénz elosztása a résztvevők közül, hosszú idő után a szélesebb tömegek is elérhették az end contentet, igaz egy Lich King kill már nem igazán volt benne, de az első 4-6 boss igen egy átlagos pugban.

4 karakterrel jártam ide párhuzamosan, ebből kettő még 80. szinten ölte is LK-t, nekem az egyik legjobb insta volt, s marad is, ahogy nézem.

Cataclysm

Indulásnak  - Baradin Hold nélkül - 3 helyen lehetett raidelni, Blackwing Descent,

Bastion of Twilight és Throne of the Four Wings, különböző helyszineken voltak ezek az insták, 13 boss + 1 ráadás, megfelelő nehezség ( a nerfig ), 10 és 25 fős változat, normal és heroic nehézség, heroic akár bossonként is kapcsolható, élvezetes harcok, minden adott volt a sikerre vagy mégsem?

Kicsit változott ugyanis a felállás, először is boss id lock volt, nem insta, azaz ha egy bosst megöltél mondjuk 25 fősben, akkor már 10 ben nem tudtad megölni, csak egy hét múlva(reset után), azaz nem lehetett menni 10 fős és 25 fős run egy héten belül, választani kellett, ehhez jött még az igazi baromság, hogy a lootok szintje - item level - megegyezik!!! 10 és 25 fősben, a különbség csak abban van, hogy 10 fősben 2 tárgyat dob egy boss, 25 ben 5 db.

Jelenleg itt tartunk, ez a szabályrendszer él a legújabb raiden is Firelands en is, ugyanaz a loot, nincs lehetőség külön menni 10 vagy 25 főst, ami azért is visszás itt, mert összesen 7 boss van, ami normal módban 1 raid alatt - kb. 3 óra - minimum 6/7 ig, azaz Ragnarosig ölhető még az átlagos csapatoknak is.

Mint olvasható, már az ismertetőben is megfogalmaztam néhány kritikát, hogy szerintem mi a rossz, össze is szedném, úgy jobban látszik, jobban értelmezhető:

- külön loot 10 és 25 fős raiden, úgy mint ICC ben, azt a mintát követve

véleményem szerint játékélményben óriási a különbség a két változat között, a 25 fős raidelés lényegében egy monumentális csata látszatát kelti, sok egyén harcát egy adott ellenség ellen, szinte a játék összes kasztja képviselteti magát, sokkal jobban illik a játékhoz, másrészt nincs is annyira kihegyezve a teljesítményre - elfér néhány gyengébben teljesítő játékos is, főleg dps posztokon - mint a 10 fős, ami leginkább egy instázáshoz hasonlítható. Jobban variálható a setup, ennek ellenére, bizonyára sok egyéni döntés miatt - " nem játszok bénákkal; csak a haverokkal megyek" - a 10 ben raidelő guildek száma megnőtt, sőt még ott is mennek inkább 2-3 csapattal, ahol ki tudnának állítáni egy fullos 25 fős csapatot, nyilvánvalóan ha a loot nemcsak több lenne, hanem jobb is, akkor ez a tendencia visszafordulna a jó irányba.

- külön reset 10 és 25 fős módban, azaz nem boss id, hanem raid

szerintem nagyon jól működött ez az előző kiegészítőben, igy meglenne a lehetőség mindenkinek, lehet menni csak a haverokkal 10 ben, s lehet az egész guilddel 25 ben, esetleg a "penge" haverokkal 10 hc ben, a guilddel meg 25 ben, egy reseten belül, főleg a Firelandsnél lenne ez jó, nemcsak egy napot játszanál a main karaktereddel:)

Számomra ez a két dolog, amit megváltoztatnék, illetve visszacsinálnék, ez lenne a legkönnyebb mód, de természetesen létezik egy nehezebben járható út is, az a recept, ami BC ben volt, külön instákat csinálni 10 fősre és 25 fősre, akár meg is egyezhet a loot minősége, de bizony tárgyak csak a 25 fősből elérhetőek, ez nyilvánvalóan nagyobb munka Blizzardnak, s a 10 fős raidek híveinek panaszától lenne hangos az összes fórum, de azért nagyon is jól működött ez anno, sokkal nagyobb értéke volt egy Lady Vashj killnek, mint jelenleg annak, hogy megölted Cho'gall -t.

Jelenleg ezekre a változásokra esély sincs, a készítők teljesen más irányban képzelik el a raidelést a jövőben, bevezetésre kerül a Raid Finder, ez szerintem egy zsákutca, nem lesz más, mint időpazarlás, aki már pugolt, az tudja, hogy mi van ott, mennyi "jó képességű" játékos fog ott tobzódni, kb. olyan, akiket egy értlemes guild két hét próbaidő után kidob, de jó esetben fel sem vesz, másrészt hova kell alázni a bossokat, hogy egy ilyen csapat, ahol nincs hang, de még írásbeli kommunikáció sem le tudja verni, lehetőleg elsőre.

Csak magamat tudom idézni:

"Másrészt aki raidelni akart, az belépett valami guildbe, vállalva az ezzel járó kötelezettségeket, olyanokat, amiket elviselhetőnek tart, aki a minimális elvárásokat sem tudja teljesiteni, az nem hiszem, hogy majd egy pug raidben fogja megcsillantani eddigi rejtett tudását. "

 

Az egész poszt a szerző véleményét tükrözi, nem biztos, hogy én látom jól a helyzetet, s lehet minden úgy jó ahogy van, s az a szar, amiről én azt tartom, hogy jó.

 

 

 

 

 

 

 

Szervercsere és Firelands

2011.10.13. 21:33 | Sas882 | Szólj hozzá!

Címkék: pina wow raid cataclysm arathor nimand

A blog elég inaktív volt az elmúlt hónapokban, én azért nem, kedvenc játékomban végrehajtottunk egy jelentős változást, átköltöztünk az Arathor szerverre, horda oldal maradt, úgy gondoltuk itt próbáljuk folytatni a történetet.

( szavazás döntött az ügyben, Arathor, Bloodscalp, Ragnoros volt a választék, én a Ragnarosra tettem a voksom, Arathor lett a nyerő, a többség azt hiszem nem volt tisztában a jelenlegi viszonyokkal)

Az általunk ismert fórumokon kerestünk embereket, úgy, hogy egyetlen darab Firelands killünk sem volt, végül is sikerült felépíteni egy csapatot, s elérni a 6/7 eredményt.

Jelenlg Ragnaros előtt állunk, ide simán eljutunk, azonban az endboss - még nerfelve is - elég nehéznek tűnik, de szerintem eleget gyakorlva, sikerülni fog.

A gondok azonban ezen a szerveren sem tüntek el, úgyanúgy van még olyan raid, amikor el sem tudunk indulni, hiába 16 fő main karakter, ezért van újra felvétel, jelenleg hunter és death knightra kiírva, egyenlőre eredmény nélkül.

Sajnálatos és elgondolkoztató, hogy ezen a szerveren sem sikerül olyan embereket találnunk, akik kicsit is komolyan veszik ezt a részét a játéknak, heti 3 nap van raidelésre, véleményem szerint ebbe bele kéne férnie az egész Firelandsnek, s egyik nap egy vagy több t11 raidnek, de legyen csak egy, azonban hc ben. Nyilvánvalóan elsőbbsége van az aktuális tartalomnak - Firelands - hiszen a másik elvileg pugolható, de nem az Arathoron, s nem a horda oldalon.

Hiába Arathor, pug raid szinte vagy nem is indul, hc t11 sem, t12 ről nem is beszélve, nincs hozzá elég ember, az elmúlt fél évben sokan elhagyták a horda oldalt, ezért gondoltam a Ragnarosra mint szerverre a választáskor, ott talán nagyobb lenne az esély.

A semmitevés nem a kenyerem, elővettem Nimand nevű dk mat a Twisting Nether szerveren, 85 már megvolt, a szakmák is kimaxolva, de egyébként egy semmirekellő felszerelésével állt valahol Ogrimmarban már hónapok óta.

Leporoltam, talentet váltottam vele, most frost, ez a menő dps spec a dk vonalon, tegnap jött el az idő, hogy a Zandalari hc be is mehet, meg is volt az első Zul Aman és Zul Gurub, ez utóbbiból sikerült megszerezni a raptort, nem egy szerencsétlen fickó ez a Nimand.

Nimand nincs semmilyen guildben, nem járt a Cataclysm raidek egyikén sem, vannak magyar guildek a szerveren, lehet jelentkezek vele valahova, még nem tudom, kéne, mert sok pug raid indul szinte mindenhova, de nincs semmilyen killem, sem achievmentem igy nehéz bekerülni.

Vas upgrade 2. rész - vásárlás, szerelés

2011.07.05. 08:44 | Sas882 | Szólj hozzá!

Ott hagytam abba , hogy elindultam az Ipon ba, szigorúan 14 órára, még parkoló hely is volt, ez pozitívum, a múltkor nehezen találtam helyet a közelben.

Legnagyobb meglepetésemre a boltban - illetve nem is bolt, hanem áruátvevő hely - elég sokan voltak, legalább nyolcan álltak előttem a pénztárnál, az átvevőhelyen is voltak ugyanennyien, ennyit a válságról. Gördülékenyen ment a dolog, 20 perc múlva autóztam haza a cuccokkal.

Szerelés

Félig már szétszereltem a gépet, csak az alaplap+cpu kombót kellett belőle kiszerelni, igy nyugodtan szemrevételezhettem az új alkatrészeket.

(majdnem nyugodtan, közben elmentem Liliért, mert végetért az aznapi tábor)

Segítőm is akadt már, aki kiváncsian nézte, kérdezősködött, hogy mi lesz, mi az, hát szépen megmutogattam neki az alkatrészeket.

Fényképeket is készítettem, a fényképezőgépet nem találtam meg (:D), igy a telefonommal, Sony Ericsson Cedar, tehát nem egy bonyolult készülék.

 ez lenne az alaplap, illetve ebben van benne, méretre megegyezik az előzővel, egy egyszerű ATX formátumú.

 

 

 

 

 

 

Semmi extra, ami viszont megdöbbentett a videokártya mérete, ez mindent felülmúlt.

Láthatóan igen nagyra sikeredett darab, felmerült egy röpke pillanatban a kérdés, hogy el fog férni a házban, de nyilvánvalóan igen.

 

 

 

 

 

 

Ime brutális valóságában, sima referencia hűtővel, jól nézz ki, szerintem.

 

 

 

 

 

 

 

Gyengébb idegzetűek itt már elbizonytalanodhatnak, micsoda erőmű lehet, azaz micsoda táp kéne hozzá, esetleg van e két épkézláb kábelük egyáltalán, ha nincs van a dobozban, tehát semmi gáz.

 

 

 

 

Réz vagy annak látszó hűtőborda.

 

 

 

 

 

 

 

Azt hiszem ide nem kell semmilyen komment, a kép magáért beszél

Sandy Bridge I5 Core-2500, terveim szerint legalább 2014 ig a gépezet része lesz.

 

 

 

 

 

2x2 gb ddr3, szinte nevetséges árkategória, úgy gondoltam 4 gb elég lesz egy időre.

 

 

 

 

 

 

Az összeszerelés probléma nélkül zajlott, szépen elindult a gép, feltelepült az OS, utánna jöttek a driverek, programok - ez még mindig zajlik - van olyan játék, amit újra kellett rakni, ilyen pl. a TDU2, ez nem indult el, reinstall, a WoW persze simán.

Minden játék fullban fut, amiket eddig próbáltam, elégedett vagyok.

 

 

 

 

 

Vas upgrade

2011.07.01. 12:08 | Sas882 | Szólj hozzá!

A 4.2 megérkezett kedvenc játékomba, mégsem erről lesz szó, hanem arról, hogy lecserélem a Vas ( a számítógépem, bocs az asztali számítógépem neve) fontosabb összetevőit egy modernebbre.

A jelenlegi nem egy mai darab, egyesek szerint akkor is elavult volt, mikor vettem:)

Gigabyte EP 35 alaplap

E5200 cpu

2x2gb csx ddr2 800

Sapphire Radeon 4770

szóval ezek kerülnek cserére, 2009 óta vannak együtt, dolgoznak etc.

 

AMD vs Intel

Na igen, Viktor barátom AMD párti, meg nem mondom milyen van neki, de valami elég jó, talán egy éve rakta össze, szerinte itt az ideje a platformváltásnak, hát....

Ennek kicsit ellentmondott, hogy a Prohardveres fórumokon vékonypénzűeknek az új intel i 3 ajánlották, igaz hogy csak két mag, de HT, igy meg úgy, 26k ft, szuper, plusz ram, plusz alaplap,megvagyok kb 50-60 ból, tényleg nem egy összeg  hobbira, főleg 2 évente.

DE

- egy ilyen cpu hoz a videokártyám már lassú lenne, nem igazán növekedne a teljesítmény, mert a 4770 visszafogná az egészet, ti. mindig "várni" kéne amíg a grafikus kártya elvégzi a dolgát

- 2 magos processzor 2011 ben már nem igazán fejlődés, a jelen, a jövő a 4 mag

- a videokártya a leggyorsabban elavuló eszköz, ennek ellenére nem tartozik az olcsóságok közé, körbenézve miket ajánlanak, húzva egy lélektani határt

5830, 5850 az ATI régebbi kártyáiból, ebből az 5830 best buy, a másik nagyon jó kártya, csak túllépte a lélektani határt, ha lehet egyáltalán kapni.

Nvidia kártyák közül egyedül a 460gtx 1gb változatott néztem, de árban ezt sem találtam elfogadhatónak (számomra).

Igy maradt az 5830, bár a fogyasztása brutális, de szerencsére tápot nem kell cserélnem.

- 2 mag vs 4 mag ügyben most nem kötöttem kompromisszumot, hosszútávra tervezve, az Intel i5 2500 mellett döntöttem, pedig nem egy olcsó darab.

Természetesen igy azért a keretet meg kellett emelni, lányom is kap egy "új" gépet, oda még kell egy dvd iró/olvasó, mert ami benne van, az egy forintot nem ér, x. próbálkozásra olvas be egy lemezt.

A konfig, amit végül sikerült összerakni

ASRock H61DE-S3 - csak a 4 memória foglalat miatt, lehet kelleni fog, lehet nem

Kingmax 2x2gb DDR3 kit itt az ár volt a mérvadó és a kit

 Intel Core I5-2500  na igen, remélem odab...

HD 5830 1gb xtreme best buy, s még lehet kapni

 

+ egy dvd iró a lányomnak, de ez nem tartozik bele

aznap igy 94e lett a vége.

Indulok érte, jön az összeszerelés.......

 

Faith - Quel'Thalas EU - World of Warcraft guild

2011.05.21. 13:22 | Sas882 | Szólj hozzá!

Címkék: pina the wow of faith raid bastion twilight ulduar cataclysm descent kingslayer blackwing

Az előző posztban megemlített - talán kicsit negatív színben feltüntetett - guildet szeretném bemutatni, a jelenlegi content szerintem sok ilyen csapatból áll, ahol - a létszám miatt is - a 10 fős raidelés jelenti a progresst (ha ez annak nevezhető).

 

Történelem

A guild a Lich Kinges időkben alakult, Naxxramasnak vége volt, Veszett Sereg nevű klán legyőzte a főbosst is, 10 és 25 fősben egyaránt, tudtuk, hogy Ulduar, ami más lesz, s néhányan mást akartunk, kicsit többet, kicsit jobban, elszakadni a casual világtól, megteremteni egy raider guildet, nem mondom tovább, mert nincs mit, nem sikerült.

Egyértelmű volt, hogy lépni kell, új guild, új remények, s új raid insta, régi-új tagokkal, olyanokkal , akik az alapítokkal jöttek - Artroll, Gorro, Attika, Megfelel, Guargumi, Gézuka - a cél egyértemű volt, 10 fős Ulduar meghóditása. Hamarosan kiderült, hogy a létszám és klasszok eloszlása a szűk keresztmetszett, Guargumi mint olyan kimaradt, Schwarc jött, kellett a tank, s az ilyenkor felmerülő problémák, amit az elején át kell hidalni, s erre jött még rá az a tényező, hogy Ulduar - Naxxramashoz képest - nehéz instának bizonyult, az első bossal - Flame Leviathan - még mebírkóztunk viszonylag könnyen, a többiek azonban nem mentek, csak sokadikra.

Természetesen nem viselik az emberek egyformán a kudracot, ill. a buktatókat, egy létszámra kiélezett -  az optimális setupról nem is beszélve - csapatot könnyen meglehet bénítani csupán azzal, hogy távomaradnak egyesek vagy későn jönnek.

Sikerült az még pár kill, de eljutottunk a "Keeperek" -ig, addigra mondhatni vége lett a guildnek, Artroll és Attika látványosan összeveszett, előbbi transzferelt az Arathorra, utóbbi a Veszett Hordába lépett be. Többen is kiléptek, transzfereltek, igy a Faith nem raidelt többet Ulduarban, s az egész WOTLK kiegészítőben.

A következő, Trial of Crusader nevű raidre az alapító tagok közül már senki nem volt a guildben, egyedül a hunterem Hengerfej, s Tramini nevű dk - Gorro altja - volt az aki néha beloggolt, na jó, a hunter meglépte a 80-at.

 

Cataclysm

Miután a Veszett Hordában kiderült, hogy nem a 25 fős raidek, henem a 10 fős lesz a prioritás, igy rövid megbeszélés után, Gorro, Bandee és én (Schwarc) úgy döntöttünk, hogy életet lehelünk a guildbe, nem világot váltani, nem szerver elsőnek lenni, játszani, nyugodtan, nem drámázva.

10 fős raidelés Baradin Holdban kezdődött, majd Blackwing Descent következett, na nem mindig, mert voltak olyan napok, ahol el sem indult a raid, egyszerűen nem volt elég ember, ebben én is közrejátszottam, a raid napok ütköztek a Knights of Thrallos raidekkel, de miután ott történt, ami történt, igy én is inkább itt raidelek (mint ott nem vagy havonta 1x).

Kihívás az van, nagyon nehezen indult be a szekér, ez jól látható a wowprogress oldalon, ami jegyzi az eredményeinket, bár lehet túlzás beindulásnak nevezni, mindenesetre BWD ben csak utolsó boss van hátra.

A szerver - Quel'Thalas - nem egy magyarok "lakta" hely, tehát a toborzás elég nehéz, transzferelni - 20 euro/karakter - senki nem fog ide, csak azért, hogy egy 8/12 teljesítményű guildben játszon, ilyen van elég az Arathor, Bloodscalp, Rangaros szervereken, lehet nekünk kéne menni?

A létszám probléma jelenleg kezelhető mederben van, bár voltak kilépések - Nenro, Megfelel - jöttek új játékosok is, szerencsére tank pozícióra is, s nem is ügyetlen játékos, egy ember távolmaradása még belefér, de többet egyenlőre nem bír el a csapat.

Azt gondolom ahogy a bevezetőben is irtam, ez egy tipikus 10 fős raideket szigorúan normálban toló guild, teljesen átlagos vagy annál kicsivel jobb játékosokkal, hogy ilyen létezik, az a jelenlegi raidstruktúra miatt van. Bármilyen változás ami abba az irányba orientálná a raidelést, hogy a 25 fős raidek legyenek előtérben - loot szempontjából főleg - az ilyen guildek végét jelentenék.

Ez a veszély azonban nem fenyeget, igy a Faith-ben tovább folytatjuk a raidelést, szerényen heti két nap, nem titkolt szándékkal, hogy most már The Bastion of Twilight a cél, s ott mindenkinek feküdnie kell, még a főgonosznak Cho'gall nak is.

Nem lesz egyszerű, bár tapasztalható fejlődés skillben, de az előző kiegészítő, s főleg a buffos ICC annyira romboló, negatív hatású volt ebben a tekintetben, hogy sokan elhitték magukról, mennyire kurva jók, aztán hirtelen kiderült, hogy a the Kingslayer nem más mint egy ajándék a majdnem semmiért.

Remélhetőleg akiket gyenge pontnak érzek - én mint raid leader - javulni fognak, van akinek sokat kell, van akinek már nem, s olyat is remélek, hogy még Firelands előtt legalább egy end boss halott lesz.

 

A jövő, avagy Firelands

Időben ott kell lenni, ha addigra meglesz egy viszonylag fix csapat, akkor minden esély megvan rá.

Linkek

Faith, honlap

Faith, armory

 

ps.

majdnem lemaradt, de várunk minden jelentkezőt, aki szeretne velünk játszani, nem kell, hogy level 85 legyél.

 

 

 

 

Raidelés, hullámvölgy, feral combat

2011.04.29. 00:48 | Sas882 | Szólj hozzá!

Címkék: pina world wow of warcraft raid druida

Jó régen nem jelentkeztem, s utoljára is igazán típusidegen, politikai cikkel, ismét visszatérve leginkább kedvenc játékomról, a WoW ról lesz szó.

 

Raidelés projekt

Ez párhuzamosan folyik, egyszer raidelek a Knight of Thrallban, mint melee dps, s raidelek a Faith ben, mint tank/rl. Igy elsőre soknak tűnhet vagy legalábbis furcsának, egy seggel megülni két lovat állítólag nem lehet, de mióta a KoT áttért a 10 fős raidelésre, igy nekem sokkal kevesebb lehetőségem, s ami azt illeti kedvem sincs mindig, egyrészt két end bosson kívül mindenki mást láttam és öltem, valamint egy 10 fős raid hangulat köszönő- viszonyban sincs a 25 fővel történő kalandozásnak.

Az igéretek ellenére, azonban a KoT is inkább a 10 fős felé lépett, mostanra ott tartva, hogy fix csapatok mennek, a legújabb elképzelés szerint 3 csapat, kettő ebből a hc módokra, a maradék meg a normálra. Igy a kettő együtt - 10 fős raid, fix csapat - nagyon elvette a kedvem az egésztől, azért maradtam itt, s nem vállaltam be az Omnislash féle kalandot, mert nem akartam csak 10 fősben játszani. Mostanra azonban úgyérzem, hogy kényszerpályán mozgok a KoT ban, érezhetően a progressben nem számítanak rám, hiszen a 3. számú csapatban vagyok, ez nem egy világvége, de itt dps van, mint raid spot, tehát még rotációval is számolhatok, ami szintén nem nagy baj, de úgy igen, hogy havonta 1x kerülök sorra, remélem az end bossok lemennek, 4.2 patch előtt, utánna ideje lesz nézenm egy másik helyet, ahol van 25 fős raidelés, a kispadozás nem az én világom, arról nem is beszélve - ahogy tanult barátom szokta mondani - nem mindegy, hogy billiárdozni megyünk vagy dugni.....

Természetesen ez az egész helyzet nem állt vagy állhatot volna elő, ha Blizzard nem ilyen idióta módon csinálja az egész raidelés dolgot, ez a boss id szerintem csak nekik jó, igy tovább tart az egész content, másra nem igazán, az, hogy a lootok minőségben ugyanazok 10 ben, mint 25 ben, csak a mennyiség msá, nos az a 25 fős raidelés látványos halálához vezetett.

Ahogy bekövetkeztek az első wipeok, márpedig healer fronton voltak az elején komoly nehézségek, egyesek úgy gondolták, hogy a 10 fős út jobban járható, s az boss id mentés/lock miatt nem tudtak a progresstől külön elmenni raidelni, igy az egész guild átállt erre, mint a Kot ban, igy igaz, hogy lett eredmény, de ez meglehetett volna 25 fősben is, ami nagyobb játékélmény, s több ember is magáénak érezhette volna a sikert, arról nem is beszélve, hogy a raidelni vágyók szinte mindegyike ott tudott volna lenni, nem pedig havonta 1x max. 2x lejutni valahova a 3 jelenlegi raid közül. Olyan apróságokról nem is beszélve, hogy egyes kiválasztottak altjai is többet raidelnek, mint némelyik main karakter.

Ezen okok vezettek oda, hogy a Faith guildben is aktivizáltam magam, régi, jó "haverok", játszótársak, személyes ismerősök guildje ez, egy világvégi szerveren a Quel Thalas nevűn.

A Faith progressnek nevezett valamilye szerintem átlag aluli, 4/12 , Omnotron Defense System, Magmaw, Maloriak, Halfus, legutoljára március végén volt új boss kill, nem mindennapi élmény látni, hogy egyik helyen simán mennek a bossok - még új játékossal is - másik helyen helyen olyan alapvető dolog nem müködik, mikor meg kell szakítani egy spell-t. Ennek ellenére szeretek a Faithben raidelni, teljesen más szerepkör, egy tényleg fontos feladat végrehajtása van rajtam, a tankolás.

Remélem, most, hogy kijött a 4.1 patch, két régi-új instával - Zul Gurub és Zul Aman - új cuccokkal - item lvl 353 epic - igy sikerül majd haladósabbra venni a figurát, azaz több idő jut az új bossokra, azok gyakorlására, az end bossokon kivül az új contentig legyőzni akiket még nem sikerült.

A raidelésről ennyit, mint kiderül kicsit csalódott vagyok, talán savanyú a szőlő, mert ahova anno átvittem Guargumit igencsak megváltozott a raidelés, a légkör, s alapjába véve az egész guild, természetesen nincs zárva az ajtó belülről, nagyon valószínű, hogy még 4.2 előtt megpróbálok váltani egy olyan csapatba, ahol a 25 fős raidelés megy, az egy másik dolog, hogy felvesznek vagy sem.

 

Druida projekt

A cél az volt, hogy egyrészt megismerjem az új questeket, másrészt megtapasztaljam, milyen most felhúzni egy karaktert a nulláról, semmi induló tőke vagy más segitség nélkül.

Egészen meglepő eredméyn született, most vagyok lvl 52, szinte az összes, szintezés közben elérhető instába eljutottam, ez tényleg nem müködne az LFG rendszer nélkül, az instákat átalakították, vége a bolyongásnak, van mindegyikhez térkép, s a legtöbb lineáris.

Az új talentredszer miatt full hülye is simán kirakja a neki tetsző speckót, druidánal feral combat, egyenlőre inkább dps spec, de amint Outlandre érek, áttalentelek a tanknak való talentfára, s ezen nem fogok változtatni.

Pénzügyileg, s a szakmák felhúzása során is az eddigi legnagyobb sikeret könyvelehtem el, 2600 gold, ami a kézpénz állományt illeti, 300 feletti skill herba és skinningből, de a főzéssel sem maradtam el, a horgászat kicsit lemaradt, de majd igyekszem behozni, bár horgászni már mindenütt lehet, max nem fogok semmit:)

Forradalom, csak azt hiszitek:(

2011.02.25. 22:54 | Sas882 | Szólj hozzá!

Címkék: afrika pina egyiptom forradalom líbia kadhafi mubarak

Az elmúlt hetekben néhány arab országban fontos vagy annak látszó politikai események történtek, egyes "vezetőket" szépen elzavartak, máshol tüntetnek, s Líbiában kisebb polgárháború zajlik.

A történetnek még nincs vége, egyrészt az egy dolog, hogy Ben Ali-t kirugdosták Tunéziából, az öreg Mubarak is bukott, s Kadhafi helyzete is bizonytalan, de egyáltalán nem biztos, hogy ezek a rezsimek megbuktak.

A megmozdulásoknak sehol nincs igazi vezetője, látszólag spontán népi megmozdulások, de én ezekben nem hiszek, facebook, twitter, egyéb médiumok sehol nem elégségesek ilyesfajta történésekhez.

Az összeesküvés elméletlenek azonban ellentmond, hogy igazából senkinek sem érdeke ill. nem volt érdeke, hogy ezek a rezsimek, "vezetők" megbukjanak, mindegyik ország, igen még Líbia is, már régen megegyezett a nyugati országokkal, hol van már a Sidra öböl és hol van Líbia bombázása, sehol, az olaj és földgáz sokkal, de sokkal fontosabb Kadhafinál is, s öreg megengedte, hogy a líbiai olajat kinyerjék ilyen olyan cégek, igy az sem volt zavaró, hogy kiképzőtáborokat nem zárták be, belefér(t).

 

Az emberek ennek ellenére mégiscsak összejöttek, s megcsinálták a maguk forradalmát, illetve azt hiszik, hogy megcsinálták, de azzal, hogy Mubarakot elzavarták, nem hiszem, hogy nagy változás lesz Egyiptomban.

A szegénység, korrupció ugyanúgy megmarad, hiába lesz szabad választás, ha lesz egyáltalán, a régi hatalom emberei szépen visszatérnek, s folytatják, ahol abbahagyták, megvan erre a forgatókönyv a közelmúltból, ez történt Magyarországon, s a többi volt szocialista országban is, mondhatni, azok a szerencsétlenek, akik meghaltak, s még megfogank halni, egy illuzióért haltak meg.

Hacsak.....

hacsak nem nézenk kicsit visszább a történelembe, s csinálnak igazi forradalmat, az ancient regime embereit, kiszolgálóit a lehető legdrasztikussabb módszerekkel el nem távolítják a hatalom közeléből, s bár ez sem garancia, hogy ne jöjjön létre egy újabb korrupt, kizsákmányoló brigád, de mindenesetre intő jel lehet a hatalomban lévőknek, hogy bizony nem lehet büntetlenül szivatni, kizsákmányolni az embereket, mert könnyen egy közeli lámpavas lehet a végállomás.

Nyilvánvalóan erre kicsi az esély, egyrészt bármelyik országban, de főleg Egyiptomban és Líbiában, ez nem érdeke az ún. nyugati demokráciáknak, az USA kormányának meg főleg, bár Obama és csapata jól taktikázva nem folyt bele az eseményekbe, nem akarta megmenteni szövetségesét Mubarakot, hiszen értelmetlenség lenne, Mubarak mehet, de a rendszere már nem. Figyeljük majd meg, ha esetleg a feljebb ismertetebb igazi forradalom is bekövetkezne, azaz szépen agyonlőnék Mubarak embereit, kiszolgálóit, a titkosszolgálat tagjait, mindjárt másképpen állnának a dolgokhoz nyugaton.

Egyenlőre zajlanak az események, Egyiptomban a külügyminiszter szerint nem is volt forradalom, Tunéziában már az átmeneti kormány ellen tüntetnek, Jemenben és Bahreinben is az utcákon vannak.

Líbiában pedig szinte polgárháború zajlik, mintegy jelezve, hogy Kadhafi nem egy kaliber a már elküldött lúzerekkel, az Ezredes nem ma kezdte, 1969 ban haverjaival előbb a királyt, Idriszt rúgta ki a hatalomból, amíg azt Törökországban gyógyították, majd az új uralkodótól is rövid úton megvált.

1969 óta tehát gyakorlatilag, bár semmilyen tisztsége nincs,csak hangzatos neve, irányítja az észak-afrikai országot, ami nem kis teljesítmény, ismerve, hogy azóta nem kicsit változott a világ.

Kadhafi annak ellenére a hatalomban tudott maradni, hogy sok disznóságban benne volt, támogatta a PFSZ-t, háborúzott Csáddal, terrorista kiképzőtáborokat tartott fenn, nyilvánvalóan szovjet támogatással, hiszen anno korszerű vadászgépek nem adnak ingyen.

'86-ban kihúzta a gyufát egy terrorakcióról kiderült, hogy Líbiának köze van hozzá, Reagan elnök tartott egy kis erődemonstrációt, bombázták Tripolit és Bengázit, gazdaságilag a Lockerbie ügy tette be a kaput, ekkor Líbia ellen gazdasági szankciók léptek életbe.

Kadhafi ezt is túlélte, sőt a Szovjetúnió bukását is, megértette, hogy változott a helyzet, s ehhez igazította a politikáját, sőt nyitott a nyugat felé, persze rá volt szorulva, mert gazdaságilag a tönk szélére jutott országa.

Iraki háborúból okulva, mondhatni szövetségese lett a nyugatnak, felvállalva a terrorizmus elleni harcot(sic!), s jelenleg nem is a szokásos frázisokat hangoztatja, hanem az iszlám szélsőségeseket teszi meg bűnbaknak.

Jelenlegi helyzetében ez a kézenfekvő megoldás, ha sikerül megnyernie a csatát, akkor számítása szerint megmaradhatna a hatalma, hiszen az egész buli az iszlám szélsőséges műve volt.

Az ENSZ tétovázása akkor is érthető lenne, ha ez a szervezet bármilyen fontos dolgot betöltene a világpolitikában, igy, teljesen súlytalanul, mint amilyen most, nem is várható semmi a líbiai ügyben, szokás aktatologatás, semmit semjelentő felszólalások és egyéb marhaságok. Mindenki kivár, hogy mi lesz a történet vége, az Ezredes a régi diktátor generációból jött, magától nem fog elmenni, ha sikerül maradnia, olyan helyzetet fog létre hozni, főleg gazdaságilag, hogy maradhat még élete végéig a Líbiai Szocialista Népköztársaság Szeptember 1-jei Nagy Forradalmának Vezére vagy a Forradalom Testvéri Vezére és Útmutatója.

 

 

· 1 trackback

Druida projekt

2011.02.22. 12:46 | Sas882 | Szólj hozzá!

Címkék: pina world wow of warcraft tauren druida cataclysm

Ez a terv már régóta jár a fejemben, tudom, hogy nem eredeti, más is megcsinálta már, de most nekem is ki kell próbálni.

Simán csak annyi, hogy felhúzok egy újabb karaktert, egy druidát, természetesen tauren, egyrészt nekem az a druida, másrészt, taurenem még nincs.

A lényeg, hogy az eddigiektől eltérően nem kap kezdőtőkét, azaz 0 - nulla - vagyonnal indul, mint aki teljesen új játékos lenne ebben a világban.

Kiváncsi vagyok, mire, meddig lehet eljutni, lesznek e olyan jellegű anyagi gondjaim, mint a legelső karakterem szintezésekor, amikor szinte semmire sem volt pénzem, valamire való mountért Viktor barátomtól kellett kölcsönkérni.

Kimarad szintén a mindenféle theorycraft, talent és egyéb segitség elolvasása, csak a saját fejem után megyek, akár egyszerű kezdő user, bár nekem van annyi előnyöm, hogy 5 éves folyamatosan játszom.

Legnagyobb szerencsémre Deathwing átrendezte az egész világot, igy nem ugyanazokat a küldetéseket kell - remélhetőleg - végig csinálni, mint az utóbbi években.

 

Kezdetek

Örömmel láttam, hogy már Mulgore is megváltozott, valami háború dúl, ebben kell, mint teljesen tapasztalatlan druida résztvennünk, semmi életveszélyes küldetés, kényelmesen letudható mindegyik.

Kezdőhelyről elküldtek az első faluba, innen van repülőjárat Thunder Bluffbe, tehát nem kell elgyalogolni, igy berepültem a tauren fővárosba, gyorsan megtanultam 2 szakmát - herbalism és skinning - a főzést és a horgászatot.

Innen folytatódik majd a kaland.

5. szintű vagyok.

 

 

Cataclysm - insták

2011.02.20. 12:44 | Sas882 | Szólj hozzá!

Címkék: pina world wow of warcraft insta horda heroic cataclysm

Természetessen az új kiegészítő sem maradhatott 5 fős insták nélkül, normál és heroic mód van, illetve van két hely, ami 85. szinten csak heroic módban érhető el, ezek normál módjai alacsonyabb szinten teljesíthetőek.

A northrendi insták után a készítők visszatértek a BC hagyományokhoz, azaz ismét hosszú és élvezetes, kihívásokat tartalmazó bossok és trash várja a nagyérdeműt, főleg a heroic mód ami még a raidekből öltözött látogatókat is képes megizzasztani.

Mindenki döntse el, hogy ez jó vagy sem, anno azért panaszkodtunk, mert nulla játékélmény volt letolni egy 5 fős heroicot a northrendi télben, most meg túl nehéz, főleg, ha partnerek kevésbé jó játékosok.

LFG rendszer használatához a következő dologoknak kell teljesülnie:

- megfelelő item level

- a bejárat felfedezése

- az instához adott szint.

heroic insta csak 85. szinten érhető el, valamint item level 329 szükséges

Normal módban nem jár semmi extra bonus a bossokból, az első randomért lehet

Justice Point-okat kapni (140/nap), heroicban 70/boss, illetve jár Valor Point, az első randomért 70/nap.

Ezek a pontok elkölthetők Ogrimmarban (az allisoknak gondolom Stormwindben) elég normális cuccokra.

Szakitva a múlttal, a heroic insta sem dob Epic lootot, "csak" Rare, azaz kék színű cucc esik.

Jöjjenek tehát a helyszínek, taktikák nem lesznek, csak a rövid véleményem, a bossok, lootok, taktikák elérhetők az ismert oldalakon:)

 

Blackrock Caverns 

A helyszín relative távol van az éppen aktuális küldetésektől, tehát érdemes felfedezni még akkor, mikor valaki ott szintezik, vagy marad  az utazás.

Az ide vonatkozó questet Hyjalban adja egy goblin.

Normal módban látszik, hogy belépő szintű, semmi taktikát nem igényel, trash csoportok és a bossok is elég könnyűek.

Heroicban kicsit más a helyzet, bár cc itt sem kell igazán, de Corla, The Herald of Twiligh képes megszívatni, ha bénáskodnak az emberek, illetve fogalmuk sincs, hogy mit kell csinálni.

Karsh Steelbender már nehéznek is mondható, a tanknak tudni kell, hogy mi a feladata a szimpla tankoláson kivül, azaz mikor kell a tűzbe húznia a célpontját.

A legtöbbször itt haltam meg, természetesen puggal, azért a guildes futamokon, nem jellemző, de volt rá példa, főleg első látogatásnál.

A maradék két boss sima ügy, nem egy izgalmas hely.

 

Throne of the Tides

A vízalatti világban található, eldugott helyen, aki nem itt csinálja a küldetéseket, annak ez kimarad az életéből, csak ezért ellátogatni, fejlődés közben nem érdemes.

5 boss és elég komoly trash csoportok találhatók, 4 warrior + egy paladin nem biztos, hogy a legjobb setup, ráadásul mindjárt az első bossnál - Lady Naz'jar - csata közben célszerű cc -t alkalmazni az addokon.

Sima dps checknek fogható fel Commander Ulthok, azaz végezni kell vele, mielőtt a Dark Fissure elborítja a termet, néha enrage is van, s persze kiválaszt egy játékost és kezelésbe veszi személyesen, felemeli, sebzi, majd beledobja a trutyiba.

Szerencsére kihagyható a másik két nyomorék Erunak Stonespeaker/Mindbender Ghur'sha, ők ketten sok idegeskedést tudnak okozni, főleg healer fronton.

Neptulon felé vezető út legalább olyan izgalmas, mint a harc, ami arról szól, hogy meg kell védeni, ha ez sikerült jól felbuffolja a brigádot, s nekifeszülve a buboréknak szétverhetjük

Ozumat testét, fejét, ami éppen ott van.

Nem egy kedvenc insta, igencsak setup függő, ellenben szép.

 

The Stonecore

Deepholmban található, a legnagyobb épületben, a Temple of Earthben, elég undorító hely, s a legnehezebb insták közé sorálnám, normál és heroic módban egyaránt.

Setup függő, még optimális összeállításban is nehéz, perverzebb brigáddal szinte lehetetlen, tankok utálják, van olyan versenyző, aki egyből kilép, ha a random ide küldi, healer szempontból sem könnyű, lássuk, hogy miért.

Trash csoportoknál erőssen javaslott a maximális cc kihasználás, kölönben feldarabolnak a mobok, vannak patrolok, akik simán bedarálnak bárkit,s mozgásuk elég kiszámíthatatlan, s persze a bossok, azok is rohadékabb fajtából.

Corborus

egy kukac, ami néha egy ütésből kinyír bárkit, ha éppen nem, akkor az addok nyirják ki a party-t.

Slabhide

egy sárkány, tulajdonképpen tank and spank, de néha felszáll, s Crystal Storm képességét használva (csak heroicban) lövi a brigádot, kövek mögött elbújva kell/kéne elkerülni a sebzést, nem mindig sikerül.

Ozruk

ez az elemental lord szerintem az 5 fős tartalom legnehezebb ellenfele, melee és tank szempontból biztosan, spell reflectet használ, végzetes csapást mér a tankra

- Grand Slam - paralizál és aoe sebez olyat, ami halálos 20 yardon belül.

Ezek külön külön is igen kellemes tulajdonságok, de mindez együtt, egy bossnál okot adhat az aggodalomra, tanként még nem sikerült legyűrnöm, vagy megölt a Grand Slam, Shatter, esetleg a csapat más tagjai haltak meg, vagy egyszerűem messzire futottam, s az aggro vesztés miatt mást öltölt meg, jellemzően a healert.

Hight Priestess Azil

ha túljutottunk Ozrukon és a trash sem csinált ki, jöhet a papnő, nem tűnik veszélyesnek, de heal szempontjából kritikus lehet, ha az addok nem halnak időben, ha a chanell spell nincs szakítva, remélhetőleg a shadow damageben nem fog sokáig állni senki.

Egyenlőre ennyi, következő részben Uldum instái és Grim Batol várható.....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cataclysm, kezdés, területek, fejlődés

2011.02.06. 19:41 | Sas882 | Szólj hozzá!

Címkék: pina fejlődés wow quest cataclysm

Két hónapja jelent meg, s mindent vitt, magasan verve a Lich King kiegészítőt már most.

Nem írtam eddig róla semmit, öszintén időm sem volt, persze jobban hangzik, azt mondani, hogy gyüjtöttem a tapasztalatokat, Guargumi, Schwarc, Hengerfej eljutott szintezésben a csúcsra, azaz a level 85 re.

A fejlődés, a küldetések annyira jól sikerültek, hogy a papot és a dk-t is szintezem, de ők még nem érték el a 85-t, viszont nem unom a questeket, képes vagyok újra és újra megcsinálni, elovasni a történeteket, nézzük is a zónákat, fejlődési sorrendben.

Mount Hyjal

Kalimdor elzárt területe, a küldetések Nordrassilban kezdődnek, s Ragnaros legyőzésével fejeződnek be, közben változatos dolgokat lehet csinálni, a lényeg, hogy az adott frakciónak - Guardians of Hyjal - segitsünk, mellékesen twilight frakcióba is be lehet épülni, különböző szabotázs akciókat lehet elkövetni.

Ez a zóna nekem sokkal jobban tetszik, mint a másik un. kezdőterület.

Vashj'ir

Ez egy vízalatti terület, ahova kalandos módon jut el a horda, hajóval indul a brigád Stormwind ellen, ami a földrengésben meggyengült, de útközben egy tengeri szörny, elsőre polip, másodikra is, s marha nagy, talán Ozumat, az egész flottát lehúzza a mélybe, igy Stormwind marad az allisoknak, a horda, illetve ami maradt a támádókból belekezdenek a vízalatti kalandokba.

Nem merültem bele, egyedül Schwarc kezdte itt a fejlődést, virágot jól lehetett szedni, de lasabban haladtam, mint a másik területen, hiába volt vizihátasom.

82. szintre lépve Ogrimmarban, s a többi hordás fővárosban is, jelzi egy tábla, hogy a főnök, hol kéri a segitségét a játkosnak, csak a megfelelő embert kell megtalálni, s máris lehet menni a következő területre.

Deepholm

The Mealstrom nevű "kontinens" vízalatti területe, amit a jól öreg Thrall tart össze valami varázslattal, ha mégsem, akkor az angoltudásom gyengélkedik.

Temple of Earth nevű hangzatos helyről lehet indulni, a lényeg, hogy sikerüljön felvenni a kapcsolatott a Therazane frakcióval, a vállas enchantingot itt szerezhetik meg azok, akik valami más szakmát gyakorolnak, mint az Inscription.

Vannak itt is érdekes küldetések, ládának álcázva a vízen úszva kell egy fontosnak tűnő beszélgetést kihallgatni, majd a lebukás után lehetőleg kereket oldani.

Bányászás szempontjából maga a mennyország, gyakorlatilag itt kimaxolható a skill.

Itt dolgozhatunk még az Earthen Ring frakciónak, akik bár békét kötnek Therazane brigáddal, a mi közreműködésünkkel, mégsem szívessen látot vendégek errefelé.

Uldum

Kalimdor déli részén terül el, Tanarisból juthatunk ide, egyből fogsába esünk, persze meglépünk, s felvesszük a kontaktust az itt lakó macskaszerű néppel, akik Ramkahennek nevezik magukat, ezúttal nekik(is) dolgozunk, igy a Ramkahen frakciónál gyüjtjük a jópontokat, hogy legyen tevénk.

Messze a legjobb hely a játékban, hangulata az ókori Egyiptomot idézi, homoksivatag, termékeny folyópart, ültetvényekkel, virágokkal, halakkal és krokodilokkal.

Piramisok, hatalmas szobrok, oázisok, s persze politikai csatározás, árulás, cselszövés, valamint feltünnek olyan alakok is akikkel a játék során mindig öröm volt összedolgzni, kezdve Brann Bronzebeard -dal, aki ismét bevisz minket a sűrűbe, s összefutunk a másik kalandorral is, aki Harrison Jones névre hallgat, s persze simán lekezel minket, lehet nem emlékszik rá, hogy Northrenden mi húztuk ki a csávából?

Ezen a sivatagos, hangulatos tájon is meglehet lépni a level 85 -t, nehéz innen eljönni, itt jön elő az az érzés, hogy nem kell rohanni, megéri még maradni, élvezni a látványt.

 

 

 Twilight Highlands

Ogrimmarban azonban újabb parancs vár, Azsharaba kell utazni, ott is a goblin kikötőtbe, s némi helyi, időpazarló küldetés teljesítése után egy léghajóflottával, s magával a főnökkel,

Garrosh Hellscream -mel lehet együtt utazni, a megérkezés már már szokásosnak mondható, csakúgy, mint a flotta, a léghajós egység is elpusztul.

Dragonmaw orkok városánal szenved a maradék sereg, elkisérünk egy követet, aki roppant optimista fickó, nem ismeri a Dragonmaw Clan főnökét, Warchief Mor'ghor t, aki nem egy békés fickó:

"...

Warchief Mor'Ghor says: Was that a THREAT? I knew Hellscream in Outland. A whimpering whelp. He is no warchief.
Horde negotiator says: But the horde has assembled an enormous host! A vast fleet of war machines and hardened veterans! He would crush you as-
Warchief Mor'Ghor says: Bring him on!
Mor'Ghor stomps and stuns the Horde negotiator and the player.
Horde negotiator says: This is madness!
Warchief Mor'Ghor says: This is...
Warchief Mor'Ghor yells: ...DRAGONMAW!
Mor'ghor kicks The negotiator into the nearby bonefire!
..."

Hiába nagy 300 rajongó a főnök, nekünk itt dolgunk van, mindenütt vannak elégedetlen emberek, segítségükkel simán kirobbantunk egy felkelést, sikerül átvenni a hatalmat, s a klán immár új vezetés immár a Horda szövetségese.

Ezen a területen bizony már kemény ellenfelekbe futhat bele a játékos, itt már simán kinyirja 3-4 vele egyszintű  mob, tehát nem lehet észnélkül rohangálni.

Frakciózni itt is lehet, elég jó jutalmak, tárgyak vannak a Dragonmaw Clan birtokában, s napi küldetések is segitenek a reputáció javitásásban.

 

Egyenlőre ennyit a területekről, a fejlődésről, csak ismételni tudom magamat, nagyon jól sikerült a küldetéses része a kiegészítőnek, hangulatos, nem unalmas, a vízalatti világot kivéve mindegyik nagyon tetszik nekem.

A követekező részben az insták jönnek, amik szerencsére sokkal nehezebbek, mint a Northrendes társaik, illetve másfajta mechanizmust igényelnek, tehát újra vissza kell térni a BC ben tapasztalt játékstilushoz.

Viszlát Northend!

2010.11.27. 21:49 | Sas882 | Szólj hozzá!

Címkék: pina wow guargumi raid wotlk cataclysm schwarc

Deathwing szépen átrendezte Azeroth világát, én pedig áthelyeztem Guargumi székhelyét Dalaranból Ogrimmarba, bár még visszanézek valószinűleg Northrendre, Sindragosa kill kell achievmentre, a Glory of the Icrown Raider miatt, s a napi questek leadásával fogom kezdeni a fejlődést, terveim szerint Hyjalban.

Lezárult tehát egy korszak, s ilyenkor itt az idő, hogy összegezzük, mi is történt a Wrath of The Lich King időszakában, azaz 2008. november 13. óta.

Sok minden, az biztos.

Elöször is nézzük meg a karaktereimet, 5 db 80as karakterrel büszkélkedhetem, ime:

Guargumi

Nimand

Schwarc

Hengerfej

Delikvens

Guargumi a main/fő karakterem, vele voltam  Northrend minden raid instájában, bár a többiek is voltak raideken, kivéve a papot, a tapasztalatok, vélemények leginkább az ő nézőpontjából lettek merítve.

Guargumi és Nimand egy nagy populációjú szerveren vannak, a Twisting Netheren, a többiek egy sokkal kisebb népességgel bíró realmen, a Quel'Thalas nevűn.

A TN jelentős magyar részvétel is van, több magyar guild, még a QT re ez nem jellemző, a magyarok nagyrésze a Veszett Horda nevű guildben tömörül.

Bemutatkozó és fényező sorok után jöjjön egy kis történelem, természetessen saját szemszögből.

Guargumi volt az első, aki 80as lett, igy ő indult Northrend első raidjére, Naxxramas  erődjébe, ami tényleg belépő szintű raid volt, ujdonságként, 10 fős és 25 fős változatban is. Az talán 3 bosst emelhető ki, amihez kellet minimális odafigylés és/vagy skill

Grobbolus, az átlag pug itt elvérzett

Négy Lovas/Four Horsemen a legjobb harc szerintem, csapatmunkát igényelt, kommunikációt

Kel'Thuzad, mint főboss, okozott meglepetéseket.

Ebben az időben a rogue nem igazán teljesítette azt a szintet, ami elvárható egy pure dps karaktertől, a BC ben használt combat talent ekkor lett elfelejtve, s lett belőle Assassin.

Két dolog ami igazán jellemző Naxxramasra, s igaz maradt az utóbbi időkig,

" Összehúz, Aoe!"

"Ki kell tudni healelni"

Következő állomás, ami egy patch formájában érkezett, Ulduar volt, szerintem a maga nemében az egész WotLK legnehezebb raid tartalmával, jellemzően, ez az egyetlen riad insta, amit nem sikerült egyik karakteremnek sem végigvinni, s itt bukott el a Faith guild is, mint valamire való guild.

Az első próbálkozásokon Schwarc vett rész, mint tank, bár ez volt az első insta, ahol már volt hc - hardcore mod - Algalon csak ebben a módban volt elérhető, másik újdonság pedig az első olyan harc, ahol ostromgépek, harcigéppekkel kellett harcolni egy boss ellen.

Thorim és Freya volt a Faith guild szineiben az a két Keeper akit sikerült leverni, később Guargumi egyszer visszajött ide, s Mimiron is felekrült arra a listára, ahol a legyőzött bossok vannak.

Trial of the Crusader

a történet szerint a hősök felkészülnek a Lich King elleni harcra, Horda és a Szövetség együttes erővel készül leszámolni Northrend urával, de előtte nem árt tréningezni, sőt egymást is össze lehet verni, mindezt egy arénában, illusztris nézőközönség előtt.

Semmi trash, csak a bossok, gyorsan abszolválható harcok, legalábbis az első két boss,

a harmadik, nos igen, az igazi kuriozum, ami teljessen eltért az addig megszokott mechanizmustól (részben).

Faction Champions, az egyik legjobb harc, akár 10 fős, akár 25 fős változatban, a rossz kommunikáció vagy akár egy rossz pull is a történet végét jelenthette

"Is this the best the Horde has to offer? "

A következő két boss már nem jelentett gondot, Twin Val'kyr szerintebb érdekesebb harc, mint a főboss Anub'arak elleni.

Itt az volt az elgondolás, hogy mind 10, mind 25 fős változatban van hc mód, de csak akkor aktiválható, ha elöször normalban végigment a csapat vagy legalábbis az RL nek volt normal mentése a végéről.

Guargumi mind 10, mind 25 fősben végigvitte, a Tribute to Skill már az új guilddel lett meg a Twisting Netheren.

Schwarc szintén 10 fősben járt itt, a jelenlegi tankolós gerajét innen szerezte.

Icecrown Citadel a végállomás

A legnagyobb insta, Lich Kinggel a végén, fokozatossan jöttek az új szárnyak, majd fokozatossan jött a buff, ennek ellenére az egyszerű pug szerintem professornál nem jut tovább.

Guargumi már a Knights of Thrall tagjaként vett részt az ostromban, számos first killen ott volt, ott volt amikor a guild nem tudott elbánni Professor Putricide al, megakasztva a progresszt majdnem egy hónapra, de aztán meghalt a vén genya.

A következő akadály, ami igazán nehéz volt, az maga a Lich King, a first kill a nyár közepén lett meg, én csak a padról szurkoltam, de később sikerült azért  behúzni 25 fősben is a Kingslayer-t.

Sok hc futamon is voltam, külön 10 illetve 25 fősökben egy héten, Lich King halála után ugyanis bossonként állítható volt a nehézség, illetve állítható most is, de a jelenlegi kocepció az,hogy bossonkénti mentés van, igy aki végigmegy 10 fősben, az nem mehet a héten 25 fősben, forditva is igy van.

Nimand mint a bányász alt is végigküzdötte magát ICC n, nem túlzás, hogy itt ismertem meg a dk t, de azért Sindragosáig sikerült hc ben vele is megölni a bossokat, Kingslayer neki megvan.

Schwarc 10 ben és 25 ben, Hengerfej 10 ben próbálkozott, nekik azonban a Lich Kinget nem sikerült leverniük.

A történelemnek itt vége, most néhány összegzés következik, pro és contra egyaránt.

BC után nagyott változott a játék, igazából előtérbe kerültek a hibrid classok, paladin, druida, priest, megjelent egy elég erős class a dk, s kicsit - bár voltak fellángolások - háttérbe kerültek a pure dps ek, illetve a hibridek is képesek voltak hasonló vagy jobb dps t hozni, ez szerintem hiba volt, 10 fős raideknél eléggé háttérbe szorulhat igy a pure dps class.

Tankolás igazán könnyebb lett, bármelyik tank - dk, warrior, druida, pala - képes volt aoe pakkok megfogására, jellemzően eddig erre a pala tankot használták, pl Hyjalban, nem volt szükség cc re, mc re, tankok húztak, tartották az aggrót, a dps vadul tette a dolgát, jellemzően tolta az aoe t.

Egy idő után az 5 fős insták, főleg a hc k értelmüket vesztették, s maga a játékélmény amit nyujtani tudtak egyenlő volt a nullával, annyira túlöltözött volt ezekhez a bossokhoz a látogatók nagyrésze, hogy már nevetségessé vált az egész, főleg annak ismeretében, hogy elsőre milyen harcokat vivtunk itt.

Nem volt meg az a feeling, mint Arcatraz ban, ami T5 setben is teljes odafigyelést kivánt, sőt

"..az első bosst kihagyjuk, mert ...."

A raidek között sem volt ultimate nehézségű, mint Sunwell, de talán az nem is kell, aki akart, az szépen leverhette a Lich Kinget, noha számos olyan barátom akadt, akinek ez nem sikerült, s nekem is guild illetve szerverváltásra volt szükségem erre, hát nem vagyunk egyformák a játékon belül, de aki akar, azért az talál  magának normális guildet, teljessen magyar nyelvűt is.

PVP

nos igen, ez a része a játéknak nekem nem igazán ment, illetve nem játszottam sokat, sem Arénában, de a BG n sem, jellemzően pvp gearje - elég gyenge - csak Guarguminak van.

Arénához kellene egy sokkal tapasztaltabb, skilles partner vagy inkább partnerek 3vs3 ra, a BG meg vicc, anno ölhetetlen paladinok, majd legutóbb a casterek voltak túl erősek, másrészt pve cuccokban simán jobb teljesitményt lehetett hozni, mint a resilience-re épülő pvp itemekben.

Remélhetőleg a Cataclysmben sokkal jobb lesz a pvp, leglábbis a BG.

Ennyi a wall of text, az emlitett hibák, változások ellenére végig nagyon élveztem a northrendi kalandokat, hunter mellett megismertem egy igen élvezetes osztályt a papokat,

s azt hiszem a guild/szerver váltás sem sülhetett volna jobban el, várom december 7. s az új kalandokat, elöszőr Guargumival, hogy a többiek mikor, milyen sorrendben kerülnek sorra, még nem tudom.

 

 

 

 

 

Formula One 2010

2010.10.16. 00:23 | Sas882 | Szólj hozzá!

Címkék: pina formula one 2010 codemasters gp2

Szeptemberben jelent a Codemasters kiadásában a Formula One 2010, hivatalos FIA támogatással, jelenlegi autókkal, pilótákkal, pályákkal.

Az túlzás, hogy vártam, de a régi emlékek miatt felraktam a gépre, megnézni milyen, jön e a varázs, ami még anno volt, hogy hétvégéken át nyomjuk a versenyeket Szalma és Viktor barátommal egymás és többi pilóta ellen, Grand Prix 2 vel, hot seatben, igen valami 486-os

pc n.

Grafikailag nagyon szép, bár kicsit szürke, engem nem zavar, akit igen az tudja javitani, van hozzá valami patch.

Szokásos játékmódok, Time Trial, Race, Multiplayer és Career, én egyből ezt választottam, 7 éves periódus, ugrás a mélyvizbe.

Kezdés előtt azért grafikai beállítás, 1650*1050, az árnyékokat levettem, többi maradt úgy, ahogy a program beállitotta.

Billentyűzet bekonfigurálása, a megszokott GP2 beállításokhoz, indulhat a karrierem, ami stílusossan egy interjúval kezdődik, semmi extra.

Mint kezdő versenyző, egyből a legjobbakhoz lehetett igazolni, Lotus, Hispania, Virgin, valószinűleg Hamiltonnak nagyobb hátszele volt, mint nekem.

Bajnokság, elsőre jó lesz 20%, de hosszú változatra raktam, azaz három Practice, időmérő és verseny.

Segitségek is állíthatók, automata váltó, tracking controll, ideállis ív, pit segitség, ezeket bekapcsoltam, illetve törés, üzemanyag, gumikopás is bekapcsolt módban volt.

Nehézségi fokozat amatőr, gondoltam nem kell, hogy egyből alázzanak, ha túl könnyű lesz, majd átállítom a következő szezonban.

Nem lett az, billentyűzettel nagyon gyenge időket mentem az első pályán, Shakir, nekem teljessen ismeretlen, gondoltam ez lehet a baj, kicsit gyakoroltam rajta Time Trialon, semmi javulás, nincs más hátra, kormánnyal kell menni.

 Logitech Wingman Formula GP, alapból ugyan nem támogatja, de simán konfigurálható, igy ezzel róttam a köröket, illetve először megtanultam vele vezetni.

50 kört mentem az első pályán, leginkább azért, hogy érezzem, hogy is kell kormányozni, illetve fékezni, kellett ennyit menni, hogy versenyképesnek érezzem magam.

18. helyre hoztam az első edzésen az autót, s talán a jó taktikának köszönhetően - hosszú első etap, rövid második - sikerült a 10. helyen befejezni a versenyt, s ez 2010 ben pontszerző hely.

A további helyszineken igyekszem az edzésen megismerni a pályát, megtalálni a beállításokat, négy versenyt mentem eddig, most jön az egyik kedvencem a Spanyol nagydíj.

Sokan irtak bugokat, nekem egyenlőre még szerencsém volt, kerékcserénél is időben kiengedett a táblás ember, defektem is csak edzésen volt, eddig.

 

Az autók erőssége is talán megfelelő, gondolom a nehézségi fokozat változásával azért a Williamst sem fogom tudni egyenesben megelőzi, bár a Force India vagy a Renault megelőzése már most sem megy.

Novemberben állítólag Magyarország is csatlakozhat a Live rendszerhez, talán igy újra tudunk versenyezni a régi cimborákkal.

 

 

 

 

WoW karaktereim : Nimand, undead death knight

2010.09.22. 03:33 | Sas882 | Szólj hozzá!

Címkék: pina wow twisting nether kingslayer

Nimand a szerver és guild váltás "mellékterméke", szükség volt egy bányászó karakterre, aki kitanulta még az alchemy szakmát is.

A class nem a kedvencem, szerintem felesleges a játékba, de lvl 55 ről indul, igy ezt kihasználva, minden izgalom nélkül felhúztam 80ra.

Sokat segitett azért, hogy mindenütt, Outlanden és Northrenden is flying mounttal tudott közlekedni, pénzügyi gondja sem volt soha.

Unholy spec, kizárólag dps, dual talant, tankolás tervben sincs, akinek nincs pajzsa, az nálam nem tankol, maci még talán, de druidám nincs.

Sokáig csak napi hc k jutottak Nimandnak, meg néha egy egy VoA, az igazi karrier az altos icc10 közben indult be, normalba a rugó helyett ő ment.

A normal módból később hc lett, Marrowgar, Lady, Lootship, Roteface, Festergut, Blood Queen, elég jó lista egy bányásztól, a normal Lich King kill pedig túl is értékeli a karaktert,

Nimand, the Kingslayer

 

WoW karaktereim: Hengerfej, blood elf hunter

2010.08.08. 20:20 | Sas882 | Szólj hozzá!

Címkék: pina wow icc hunter faith hengerfej

Hengerfej annak köszönheti karrierjét, hogy szerettem volna megismerni a blood elf kezdőterületet, a hunterra mindig is kiváncsi voltam, tetszett, hogy nem egyedül mászkál, van "társa", a pet.

Mint minden alt, kapott pénzt, zsákokat, igy neki csak azzal kellett törődnie, hogy felérjen 80 ra.

A dolog első része - lvl 58 ig - elég lassan ment, random/crossrealm lfg nem létezett, igy az instázós rész nem szerepelt a tapasztalati pontok - xp - gyűjtésében, Outlandra érve, a terv az volt, hogy a lehető leggyorsabban elérni, hogy tovább lehessen állni Northrendre.

Ezt lassította kicsit a bányászás/mining skill, amit mindenképpen érdemes volt felhúzni, a másik szakma a blacksmith, ami mindig is érdekelt, de azon kivül, hogy megismertem, sok hasznot nem hozott.

A szintezés Beastmaster talentágon zajlott, elöször egy medvével, majd kemény küzdelem árán sikerült Un'Goro Crater ben befogni egy Devilsaur-t, aki Papa néven kisérte el hősünket, tipikus dinós lábdobogások közepette.

Northrenden már jobban ment az instázás, igy itt rövid idő alatt sikerült felérni 80ra, ebben persze segített az a nem apró dolog, hogy 1000 arany és egy lvl 80as saját karakter birtokában egyből lehetett raplő mounton közlekedni.

A Beastmaster talent egyből cserélve lett az akkor népszerű Survival talentre, Papa is befejezte karrierjét - még lvl 74 en - új háziállat lett Hengerfej társa, egy farkas, aki Bill néven várja a parancsokat.

Hengerfej végigjárta a legújabb northrendi instákat, innen sikerült felöltöznie, az átlag 232 itemlvl cuccokba, raidelni nem igazán járt, egyetlen guildje a Faith, ahol most az egyetlen aktiv tagként szerepel.

Legutóbb - kicsit félve - levittem egy altos ICC10 futamra, túl sok volt a melee dps, igy Schwarc otthon maradt, 6 bosst öltünk, s láttam az instát ranged dps szemszögből is, valamint kicsit felvillant, hogy igazán jó cuccokban a hunter ott lehet a toppon.

Az achievement mellé lett két új gyűrűm, az egyik a repus alap, a másik Saurfangos, Rotface dobott egy sisakot.

Lehet hanyagolom a warriort és inkább vele fogok menni, hagy öltözzön kicsit.

Hengerfej

 

ps.

most kicsit hosszabb szönet következik, mert a 10. Heroes Táborba megyek, két hétre, majd lesz egy poszt a Táborról is, s a következő karaktremről, aki dk.

WoW karaktereim: Schwarc, orc warrior

2010.08.02. 21:26 | Sas882 | Szólj hozzá!

Címkék: pina world wow of warcraft warrior veszett horda

Schwarc karrierje a BC időkban indult, mint egyszerű bankos karakter, de azért warrior, mert valahol mindenkiben benne van, hogy rettenthetetlen harcost is kreáljon, ill. játszon.

Szakmája nem testhezálló egy harcoshoz, virágszedő - herbalista - és alkimista, természetessen a szükség miatt lettek ezek kimaxolva, a különböző italok, elixirek, flaskák eléggé fogyóeszközök a raideken, másrészt a piacuk is jól jövedelmez.

A szintezés során Schwarcnak nem voltak anyagi problémái, Guargumi küldte neki a pénzt, amikor arra volt szüksége, tehát volt mount - hátas - lvl 40, s később is, megkapta rá a pénzt.

A szintezés kizárólag questelésből állt, legalábbis Outlandig, akkoriban nem müködött a cross-realm lfg, azaz nem is volt, pedig Schwarc végig prot talenten fejlődött, ami igy elsőre meglepő, de az is,hogy nem volt annyira vészes a dolog.

Mint a Veszett Sereg oszlopos alt karaktere élvezte a barátok támogatását, igy lejutott szinte az összes BC instába, előbb, mint felszerelést gyüjtögető, később mint tank.

A tankolás elsajátítása nem volt egyszerű, voltak olyan emlékezetes insták, ahol bizony nem igazán állta meg a helyét a tankolási skillem, teljessen más irányú dolog,mint dps ként végig verkedni egy harcot.

Ha egy dps meghal, max kiröhögik, megjegyzik, hogy mennyire béna, s ha van idő, kap egy combat resurrection - cr - és harcol tovább, ha tank meghal, akkor jósolható, hogy egész brigád megfekszik.

Schwarc nehezen, de megbirkózott a feladatokkal, igazából csak hc instákba ment - BC ben - de ott sem minden hova.

Northrendes kalandokat Howling Fjordon kezdte, level 75 nél váltottam át dps talentre, kipróbálva az Arm, majd a Fury ágat. Ez utóbbi mellett maradtam, s értem el vele a 80. szintet.

Innen megint a tankolás került előtérbe, összeszedni, hogy a legújabb instákban is tudjak tankolni, közben a két szakma maximumra emelése is belefért, elég jól keresett, mint alkimista.

Raideken is ki akartam próbálni, de tank volt elég, különben sem volt valami fényes a rogue - Guargumi - teljesítménye Naxxramasban, igy dual talent - 1000 gold - némi cucc gyűjtés, s beneveztem a 10 illetve a 25 fős raidekre.

Abban az időben a fury warrior volt a top melee dps, Titans Grip előbb büntetés nélkül, majd büntetéssel, aztán jelenlegi formájában.

Nem mondom, hogy top gearben voltam, de elég normális felszerelésben várhattam Ulduart.

A Veszett Seregből való kiválás, a Faith guild megalakulása, s Ulduar kijövetele Schwarc számára elhozta az aranyidőszakot, az állandó tankhiány miatt, ő lett az, aki a 10 fős raideken mint tank bizonyíthatott, hol Megfelel - paladin tank - hol Tatra - dk tank - társaként ott volt az összes a guild által elért boss legyőzésekor.

A guild bukása után, követte főnökét a Veszett Hordába, itt a főállású warriorok száma elég nagy, minden poszton régi, kipróbált és sokkal ügyessebb játékosok vannak, tehát maradtak a napi HC k, badge farmolás, virágszedés, flaskák gyártása.

Azért néhány - altos - ToC futam belefért, főleg 10 fős, ahol mint tank szerepelt, a jelenlegi prot gear is ezekből az időkből származik.

Guargumi távozása után,Schwarc maradt a Veszett Hordában, elkezdte újra gyüjtögetni dps felszerelését, s több guildes ICC 25 futamon is részt vett.

Érdekes volt látni, hogyan birkozik meg vagy nem birkózik meg a régi guild azokkal a bossokkal, akiket én Guargumival már láttam elbukni, a Veszett Hordánál a baráti alapú raidelésnek mindig is volt egy hangulata, szívessen tértem vissza, nem mondhatnám, mint top dps, sőt, szerintem az összeszedett gearhez képest is gyengébben teljesítve.

A 25 fős raidelés talán a nyár miatt most szünetel, utoljára egy 10 fős ICC re ugrottam be.

Jelenleg itt tart Schwarc, néha virágot szed, elmegy HC ba tankolni - tank pozicióba kb 15 másodperc alatt van csapat - s néha beugrik egy raidre.

Schwarc