Raktár

Élet nem egy habostorta, csapásokat kapunk, csapásokat adunk. A raktár és ami mögötte van, oroszok a spájzban, Mein Kampf valahol a polcon, anyaghiány. Wow és foci, az előbbi csak hivatalos, utóbbi csak világszínvonalú.

Friss topikok

Linkblog

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Faith - Quel Thalas

http://faith-guild.wowstead.com/

Viszlát Northend!

2010.11.27. 21:49 | Sas882 | Szólj hozzá!

Címkék: pina wow guargumi raid wotlk cataclysm schwarc

Deathwing szépen átrendezte Azeroth világát, én pedig áthelyeztem Guargumi székhelyét Dalaranból Ogrimmarba, bár még visszanézek valószinűleg Northrendre, Sindragosa kill kell achievmentre, a Glory of the Icrown Raider miatt, s a napi questek leadásával fogom kezdeni a fejlődést, terveim szerint Hyjalban.

Lezárult tehát egy korszak, s ilyenkor itt az idő, hogy összegezzük, mi is történt a Wrath of The Lich King időszakában, azaz 2008. november 13. óta.

Sok minden, az biztos.

Elöször is nézzük meg a karaktereimet, 5 db 80as karakterrel büszkélkedhetem, ime:

Guargumi

Nimand

Schwarc

Hengerfej

Delikvens

Guargumi a main/fő karakterem, vele voltam  Northrend minden raid instájában, bár a többiek is voltak raideken, kivéve a papot, a tapasztalatok, vélemények leginkább az ő nézőpontjából lettek merítve.

Guargumi és Nimand egy nagy populációjú szerveren vannak, a Twisting Netheren, a többiek egy sokkal kisebb népességgel bíró realmen, a Quel'Thalas nevűn.

A TN jelentős magyar részvétel is van, több magyar guild, még a QT re ez nem jellemző, a magyarok nagyrésze a Veszett Horda nevű guildben tömörül.

Bemutatkozó és fényező sorok után jöjjön egy kis történelem, természetessen saját szemszögből.

Guargumi volt az első, aki 80as lett, igy ő indult Northrend első raidjére, Naxxramas  erődjébe, ami tényleg belépő szintű raid volt, ujdonságként, 10 fős és 25 fős változatban is. Az talán 3 bosst emelhető ki, amihez kellet minimális odafigylés és/vagy skill

Grobbolus, az átlag pug itt elvérzett

Négy Lovas/Four Horsemen a legjobb harc szerintem, csapatmunkát igényelt, kommunikációt

Kel'Thuzad, mint főboss, okozott meglepetéseket.

Ebben az időben a rogue nem igazán teljesítette azt a szintet, ami elvárható egy pure dps karaktertől, a BC ben használt combat talent ekkor lett elfelejtve, s lett belőle Assassin.

Két dolog ami igazán jellemző Naxxramasra, s igaz maradt az utóbbi időkig,

" Összehúz, Aoe!"

"Ki kell tudni healelni"

Következő állomás, ami egy patch formájában érkezett, Ulduar volt, szerintem a maga nemében az egész WotLK legnehezebb raid tartalmával, jellemzően, ez az egyetlen riad insta, amit nem sikerült egyik karakteremnek sem végigvinni, s itt bukott el a Faith guild is, mint valamire való guild.

Az első próbálkozásokon Schwarc vett rész, mint tank, bár ez volt az első insta, ahol már volt hc - hardcore mod - Algalon csak ebben a módban volt elérhető, másik újdonság pedig az első olyan harc, ahol ostromgépek, harcigéppekkel kellett harcolni egy boss ellen.

Thorim és Freya volt a Faith guild szineiben az a két Keeper akit sikerült leverni, később Guargumi egyszer visszajött ide, s Mimiron is felekrült arra a listára, ahol a legyőzött bossok vannak.

Trial of the Crusader

a történet szerint a hősök felkészülnek a Lich King elleni harcra, Horda és a Szövetség együttes erővel készül leszámolni Northrend urával, de előtte nem árt tréningezni, sőt egymást is össze lehet verni, mindezt egy arénában, illusztris nézőközönség előtt.

Semmi trash, csak a bossok, gyorsan abszolválható harcok, legalábbis az első két boss,

a harmadik, nos igen, az igazi kuriozum, ami teljessen eltért az addig megszokott mechanizmustól (részben).

Faction Champions, az egyik legjobb harc, akár 10 fős, akár 25 fős változatban, a rossz kommunikáció vagy akár egy rossz pull is a történet végét jelenthette

"Is this the best the Horde has to offer? "

A következő két boss már nem jelentett gondot, Twin Val'kyr szerintebb érdekesebb harc, mint a főboss Anub'arak elleni.

Itt az volt az elgondolás, hogy mind 10, mind 25 fős változatban van hc mód, de csak akkor aktiválható, ha elöször normalban végigment a csapat vagy legalábbis az RL nek volt normal mentése a végéről.

Guargumi mind 10, mind 25 fősben végigvitte, a Tribute to Skill már az új guilddel lett meg a Twisting Netheren.

Schwarc szintén 10 fősben járt itt, a jelenlegi tankolós gerajét innen szerezte.

Icecrown Citadel a végállomás

A legnagyobb insta, Lich Kinggel a végén, fokozatossan jöttek az új szárnyak, majd fokozatossan jött a buff, ennek ellenére az egyszerű pug szerintem professornál nem jut tovább.

Guargumi már a Knights of Thrall tagjaként vett részt az ostromban, számos first killen ott volt, ott volt amikor a guild nem tudott elbánni Professor Putricide al, megakasztva a progresszt majdnem egy hónapra, de aztán meghalt a vén genya.

A következő akadály, ami igazán nehéz volt, az maga a Lich King, a first kill a nyár közepén lett meg, én csak a padról szurkoltam, de később sikerült azért  behúzni 25 fősben is a Kingslayer-t.

Sok hc futamon is voltam, külön 10 illetve 25 fősökben egy héten, Lich King halála után ugyanis bossonként állítható volt a nehézség, illetve állítható most is, de a jelenlegi kocepció az,hogy bossonkénti mentés van, igy aki végigmegy 10 fősben, az nem mehet a héten 25 fősben, forditva is igy van.

Nimand mint a bányász alt is végigküzdötte magát ICC n, nem túlzás, hogy itt ismertem meg a dk t, de azért Sindragosáig sikerült hc ben vele is megölni a bossokat, Kingslayer neki megvan.

Schwarc 10 ben és 25 ben, Hengerfej 10 ben próbálkozott, nekik azonban a Lich Kinget nem sikerült leverniük.

A történelemnek itt vége, most néhány összegzés következik, pro és contra egyaránt.

BC után nagyott változott a játék, igazából előtérbe kerültek a hibrid classok, paladin, druida, priest, megjelent egy elég erős class a dk, s kicsit - bár voltak fellángolások - háttérbe kerültek a pure dps ek, illetve a hibridek is képesek voltak hasonló vagy jobb dps t hozni, ez szerintem hiba volt, 10 fős raideknél eléggé háttérbe szorulhat igy a pure dps class.

Tankolás igazán könnyebb lett, bármelyik tank - dk, warrior, druida, pala - képes volt aoe pakkok megfogására, jellemzően eddig erre a pala tankot használták, pl Hyjalban, nem volt szükség cc re, mc re, tankok húztak, tartották az aggrót, a dps vadul tette a dolgát, jellemzően tolta az aoe t.

Egy idő után az 5 fős insták, főleg a hc k értelmüket vesztették, s maga a játékélmény amit nyujtani tudtak egyenlő volt a nullával, annyira túlöltözött volt ezekhez a bossokhoz a látogatók nagyrésze, hogy már nevetségessé vált az egész, főleg annak ismeretében, hogy elsőre milyen harcokat vivtunk itt.

Nem volt meg az a feeling, mint Arcatraz ban, ami T5 setben is teljes odafigyelést kivánt, sőt

"..az első bosst kihagyjuk, mert ...."

A raidek között sem volt ultimate nehézségű, mint Sunwell, de talán az nem is kell, aki akart, az szépen leverhette a Lich Kinget, noha számos olyan barátom akadt, akinek ez nem sikerült, s nekem is guild illetve szerverváltásra volt szükségem erre, hát nem vagyunk egyformák a játékon belül, de aki akar, azért az talál  magának normális guildet, teljessen magyar nyelvűt is.

PVP

nos igen, ez a része a játéknak nekem nem igazán ment, illetve nem játszottam sokat, sem Arénában, de a BG n sem, jellemzően pvp gearje - elég gyenge - csak Guarguminak van.

Arénához kellene egy sokkal tapasztaltabb, skilles partner vagy inkább partnerek 3vs3 ra, a BG meg vicc, anno ölhetetlen paladinok, majd legutóbb a casterek voltak túl erősek, másrészt pve cuccokban simán jobb teljesitményt lehetett hozni, mint a resilience-re épülő pvp itemekben.

Remélhetőleg a Cataclysmben sokkal jobb lesz a pvp, leglábbis a BG.

Ennyi a wall of text, az emlitett hibák, változások ellenére végig nagyon élveztem a northrendi kalandokat, hunter mellett megismertem egy igen élvezetes osztályt a papokat,

s azt hiszem a guild/szerver váltás sem sülhetett volna jobban el, várom december 7. s az új kalandokat, elöszőr Guargumival, hogy a többiek mikor, milyen sorrendben kerülnek sorra, még nem tudom.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://raktarbazis.blog.hu/api/trackback/id/tr812477774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása