Raktár

Élet nem egy habostorta, csapásokat kapunk, csapásokat adunk. A raktár és ami mögötte van, oroszok a spájzban, Mein Kampf valahol a polcon, anyaghiány. Wow és foci, az előbbi csak hivatalos, utóbbi csak világszínvonalú.

Friss topikok

Linkblog

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Faith - Quel Thalas

http://faith-guild.wowstead.com/

Foci EB 2012 - az első kör után

2012.06.12. 00:49 | Sas882 | Szólj hozzá!

Címkék: pina foci EB 2012

A nyár foci eseménye a Lengyel/Ukrán Európa Bajnokság, lement az első kör, nézzük meg mire jutottak az indulók.

 

A csoport

Lengyelország - Görögország  1-1 (1-0)

Szerencsére a nyitómérkőzés feeling csak a második félidőre volt jellemző, az elsőt meghajtották a házigazdák, s vezettek is, a görögök egyenlítettek, majd büntetőt hibáztak, Karagunisz rúgta, nagyon rosszul.

A lengyelek elfáradtak a második félidőre, a görögök talán sosem pörögtek fel, két olyan csapatot láttunk, akiknek semmi keresnivalójuk egy értelmes tornán.

 

Oroszország - Csehország 4-1 (2-0)

Nekem titkos favoritom az orosz csapat, bár az edzőt rühellem, győzelmet vártam, hát be is jött, igaz sokkal simábban mint azt bárki gondolta volna. A csehek még edzőpartnernek is gyengék voltak, a szépítőgólon kivül nem volt egy értelmes megmozdulásuk sem. Az oroszknál látszik az erő, az összeszokotság, s az, hogy egy csapat, a bajnokság győztese, adja a legtöbb játékost.

 

B csoport

Hollandia - Dánia 0-1 (0-1)

Meddő mezőnyfölény, a szokásos nagyarc, s bizony egy nem várt vereség, ezzel nyitottak a VB ezüstérmes fapapucsos csávók, Krohn-Dehli szerezte a meglepetés gólt, s ezzel igen jó helyzetbe juttatta a csapatát, bár még egy győzelem nem ártana, a Portugálok meglehetnek.

 

Németország - Portugália 1-0 (0-0)

CR7 nagyszerű focista, viszont a portugálokat lapból utálom, igy a németeknek szurkoltam, maga a meccs nem volt valami jó, kiegyenlített küzdelem, aztán Gomez - végre - villant egyet, amire nem jött a portugál válasz.

A csoportban igy az első kör után szopóágon a hollandok és a portugálok, álomrajt.

 

C csoport

Spanyolország - Olaszország  1-1  (0-0)

Az Eb első rangadója, amit gondolom nem árt megnyerni, ha a továbbjutás a cél, mondjuk ehhez képest a spanyolok csatár nélkül áltak ki, David Silva nem az a klasszikus csatár, Iniesta pedig biztos nem az. Az olaszok is visszafogottan álltak ki, az egész középpálya a védekezésre épült, a Cassano Balotelli páros számomra rejtély, hogyan is kezdhetett.

Jó meccs volt, küzdelmes, a döntetlen ellenére, nekem nagyon tetszett, két különböző taktika csapott össze, a támadó kp vs védekező kp, s ha De Rossi nem ragad be, akkor leozzák a meccset az olaszok az egyetlen Di Natale góllal.

 

Írország - Horvátország 1-3  (1-2)

Mindkét csapat már tudta, hogy a másik meccs döntetlen lett, igy ha győznek, komoly előnyhöz jutnak, mondjuk az írekről azért nem gondoltam, hogy megverik a horvátokat, hát nem is. Időnként grundfocira jellemző meccs volt, a horvátok azonban végig a kezükben tartották az irányítást, az írek egy újabb csapat ami nem való az Európa Bajnokságra. A horvátok igen, s vezetik is a C csoportot.

 

D csoport

Franciaország - Anglia 1-1  (1-1)

A két favorit, legalábbis a továbbjutásra, a VB -n mindekettő leszerepelt, kiváncsi voltam hova is jutottak azóta. Sajnos sokan hiányoztak mindkét csapatból, sérülés miatt leginkább, de persze volt olyan, akit eltiltottak, Rooney az, ki más.

Konkrétan jó szar meccs lett, mindkét csapat félgázon tolta, mindha az lenne a terv, hogy a svédeket és az ukránokat úgyis megverjük, minek erőlködjünk. Azért a múltban ezt már párszor jól meglehetett szopni, de vannak akik sosem tanulnak.

 

Ukrajna - Svédország   2-1 (0-0)

Ismét két kutyaütő csapat, de azért kiváncsi voltam mit tudnak az Ukránok, főleg a levitézlett Sevchenko illetve Voronyin érdekelt, na és persze a svédeknél Ibra. Az első félidő felejtős, másodikban egy tipikus Ibra gól, aztán megvillant kétszer Sevchenko, s el is dőlt a meccs. A svédek simán beférnek a lengyel, görög, cseh, ír csapatok mellé, azaz akiknek semmi keresnivalójuk egy EB döntőn, védekezésük gyalázatos -  ebből lett a 2 gól -  támadásuk szinte nulla, az ukránok kicsivel jobbak, minimális esélyük van az angolok és franciák ellen, a svédeknek nincs.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://raktarbazis.blog.hu/api/trackback/id/tr524581998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása