Raktár

Élet nem egy habostorta, csapásokat kapunk, csapásokat adunk. A raktár és ami mögötte van, oroszok a spájzban, Mein Kampf valahol a polcon, anyaghiány. Wow és foci, az előbbi csak hivatalos, utóbbi csak világszínvonalú.

Friss topikok

Linkblog

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Faith - Quel Thalas

http://faith-guild.wowstead.com/

WoW karaktereim: Guargumi, undead rogue, 2. rész

2010.07.18. 21:03 | Sas882 | Szólj hozzá!

Címkék: pina the wow of king guargumi wrath rogue lich

Az történet onnan folytatódik, hogy megjelent a játék második kiegészítője, a Wrath of the Lich King.

Mint mindenki, én is nagyon vártam, hogy mit hoz az új rész, igy a megjelenés napján megvásároltam, szabadságot vettem ki, s elindultam, hogy meglépjem azt a +10 szintet, ami a 80. szinthez kell.

Elég jó felszerelésben a questelés nem volt kihívás, a guild - Veszett Sereg - igazi húzóemberei egyszerre szinteztek, nagyon jó élmény volt az új instákat, együtt, elsőre teljesíteni, úgy, hogy mindenki előtt ismeretlenek voltak a bossok, a taktikák.

A bányászatból igázán jól lehetett keresni, igy nem okozott gondot kifizetni, egy epic kardért 5000 aranyat, ami most is durva összegnek tűnik, de szerettem volna a raideken a legjobb felszerelésben nekivágni.

A kiegészítőben - wotlk - egy raiden belül volt a 10 ill. 25 fős lehetőség, azaz ugyanarra helyre lehetett egy héten belül kétszer is menni, természetessen a 25 fős volt a nagyobb kihívás, jobb lootokkal.

A guilden belül a 10 fős raidelés szabadon választott program volt, igy az ember inkább a barátaival látogatta az első raid instát, ami Naxxramas volt, néhányan ismerték még a klasszikus időkből, mikor 40 fős raid volt Easter Plaguelandsen.

A guild semmit sem változott, igy a 25 fős progress ugyan úgy haladt, mint BC ben, ennek ellenére sikerült az összes bosst leverni, s bizonyos mértékben farmolni is.

Nekem ezek az idők azonban a személyes kudarc pillanatai voltak, a class nem igazán szerepelt jól, valamit nagyon elcsesztek a Blizzard emberei, a korábbi top dps, valahol a középmezőnyben találta magát. Az útkeresés, fórumok olvasása, megbeszélés a többi rugóval többféle alternatívával állított szembe.

A combat talent nem igazán sikerült jóra, vagy Assassin ág, két tőr, Mutilate és egyéb finomságok, vagy a Sub ágon lévő  Honor Among Thives alapuló, tulajdonképpen finishinget spemmelő talentra lehetett lecserélni. ( a talent változott, akkoriban minden party tag critikus sebzése után kapott a rugó egy combo pontot, ha volt még ilyen talentezésű rugó a partyban, akkor kettőt, ha három, akkor hármat).

Ez tünt az egyszerűbb útnak, annál is inkább, mert tőröm egyáltalán nem volt, 5000 goldért viszont volt kardom.

Közben a guilden belüli karrierem is elindult, officer lettem, igy bekerülve a vezetésbe.

Egy guildet a GM ( guild master) és pár officer irányít, minden fontos és kevésbé fontos dolgokat ezek az emberek intéznek, a VS belül két irányzat létezett és igazából szemben is állt egymással. Az egyik csapat a raidelést, az ezáltal elért sikereket tartotta szem előtt, ezt az irányzatot igazából az zavarta, hogy voltak olyan raidek, amik elmaradtak, igy az aktuális progress nem tudott haladni. A guild másik része csak elvolt, ha kedve úgy tartotta jelentkezett raidre, ha nem akkor nem, semmiféle normális szankciót nem lehetett igy érvényesíteni, hiszen egyes játékosok távolmaradásukkal szabotálhatták a raidelést.

Létszámnövekedésben sem lehetett bízni, hiszen az állandó recruit ellenére nem sok jelentkező akadt, a Quel Thalas nem igazán magyarok lakta szerver.

Az új patch, amivel megérkezett a content új raid instája is, Ulduar, meghozta a guild szétesését, a legrátermettebb raid leader - RL - az Arathor szerverre ment át, egy hc guildbe, utódját a vezetőség senkiben nem tudta felfedezni, a raidelést, a progresst előtérbe helyezők, köztük én is, belebuktunk egy guildet átalakító kisérletbe, ezért a kilépés és új guild létrehozása melett döntöttünk.

Megalakult a Faith guild, a kis létszám miatt elsőre Ulduar 10 raidek mentek, a 25 fős raidelés Ulduarban, felelevenítve a régi hagyományokat a Veszett Hordával történt.

Guargumi, itt már Assassin talenten, tőrökkel felfegyverkezve tette a dolgát, a játék ebben a részében, messze ezen a talenten lévő rogue volt - megfelelő felszereléssel - a legjobb melee dps.

Sajnos a létszám, illetve bizonyos classok hiánya itt is a már ismert problémákhoz vezetett, tank, illetve healer hiány miatt elmaradtak raidek vagy Guargumi maradt ki, s a warrior karakterem - róla majd később - Schwarc látogatta Ulduart, mint tank.

Sajnos a Faith akármennyire is jó elgondolás volt, a kezdeti lendület után akadozni kezdett a progress, személyeskedő viták alakultak ki, ami a kilépesek után a raidelés végét jelentette.

Ebben az időben Guargumi szinte semmit sem csinált, a játékban az alt karakterek ideje jött el, hunterem - szintén majd egy másik postban - ekkor érte el a level 80 at.

A tagok szépen elkoptak, volt aki transzferelt, volt aki pihentette az egész játékot, s volt aki átlépett a Veszett Hordához.

Az ujabb patch kijövetele után jelentkeztem én is, egyetlen lehetőséget látva arra, hogy megismerjem a Trial of the Crusader bossjait.

A Veszett Horda szintén egy baráti alapú guild, sokban nem különbözik a Veszett Seregtől, látszámilag azonban nagyobb, s az új emberekkel feltöltve reális esély látszott, hogy 25 fős változatban is sikerül eredményket felmutatni.

Kevesebb mint egy hónap alatt sikerült végigverni az instát, azaz megölni az összes létező ellenfelet, folyamatosan ment a raidelés, 10 és 25 fős raidek, visszatekintve, nem volt nehéz, talán a Valkyrek és az utolsó boss, s persze a teljesen más taktikát igénylő pvp harc.

Guargumi szépen felöltözött, nyugodtan várhatta a végső összecsapást, a WOTLK utolsó kihívását Icecrown Citadellt, benne a Lich Kinggel.

 

folytatása következik.

A bejegyzés trackback címe:

https://raktarbazis.blog.hu/api/trackback/id/tr112159542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása