Raktár

Élet nem egy habostorta, csapásokat kapunk, csapásokat adunk. A raktár és ami mögötte van, oroszok a spájzban, Mein Kampf valahol a polcon, anyaghiány. Wow és foci, az előbbi csak hivatalos, utóbbi csak világszínvonalú.

Friss topikok

Linkblog

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Faith - Quel Thalas

http://faith-guild.wowstead.com/

Faith - Quel'Thalas EU - World of Warcraft guild

2011.05.21. 13:22 | Sas882 | Szólj hozzá!

Címkék: pina the wow of faith raid bastion twilight ulduar cataclysm descent kingslayer blackwing

Az előző posztban megemlített - talán kicsit negatív színben feltüntetett - guildet szeretném bemutatni, a jelenlegi content szerintem sok ilyen csapatból áll, ahol - a létszám miatt is - a 10 fős raidelés jelenti a progresst (ha ez annak nevezhető).

 

Történelem

A guild a Lich Kinges időkben alakult, Naxxramasnak vége volt, Veszett Sereg nevű klán legyőzte a főbosst is, 10 és 25 fősben egyaránt, tudtuk, hogy Ulduar, ami más lesz, s néhányan mást akartunk, kicsit többet, kicsit jobban, elszakadni a casual világtól, megteremteni egy raider guildet, nem mondom tovább, mert nincs mit, nem sikerült.

Egyértelmű volt, hogy lépni kell, új guild, új remények, s új raid insta, régi-új tagokkal, olyanokkal , akik az alapítokkal jöttek - Artroll, Gorro, Attika, Megfelel, Guargumi, Gézuka - a cél egyértemű volt, 10 fős Ulduar meghóditása. Hamarosan kiderült, hogy a létszám és klasszok eloszlása a szűk keresztmetszett, Guargumi mint olyan kimaradt, Schwarc jött, kellett a tank, s az ilyenkor felmerülő problémák, amit az elején át kell hidalni, s erre jött még rá az a tényező, hogy Ulduar - Naxxramashoz képest - nehéz instának bizonyult, az első bossal - Flame Leviathan - még mebírkóztunk viszonylag könnyen, a többiek azonban nem mentek, csak sokadikra.

Természetesen nem viselik az emberek egyformán a kudracot, ill. a buktatókat, egy létszámra kiélezett -  az optimális setupról nem is beszélve - csapatot könnyen meglehet bénítani csupán azzal, hogy távomaradnak egyesek vagy későn jönnek.

Sikerült az még pár kill, de eljutottunk a "Keeperek" -ig, addigra mondhatni vége lett a guildnek, Artroll és Attika látványosan összeveszett, előbbi transzferelt az Arathorra, utóbbi a Veszett Hordába lépett be. Többen is kiléptek, transzfereltek, igy a Faith nem raidelt többet Ulduarban, s az egész WOTLK kiegészítőben.

A következő, Trial of Crusader nevű raidre az alapító tagok közül már senki nem volt a guildben, egyedül a hunterem Hengerfej, s Tramini nevű dk - Gorro altja - volt az aki néha beloggolt, na jó, a hunter meglépte a 80-at.

 

Cataclysm

Miután a Veszett Hordában kiderült, hogy nem a 25 fős raidek, henem a 10 fős lesz a prioritás, igy rövid megbeszélés után, Gorro, Bandee és én (Schwarc) úgy döntöttünk, hogy életet lehelünk a guildbe, nem világot váltani, nem szerver elsőnek lenni, játszani, nyugodtan, nem drámázva.

10 fős raidelés Baradin Holdban kezdődött, majd Blackwing Descent következett, na nem mindig, mert voltak olyan napok, ahol el sem indult a raid, egyszerűen nem volt elég ember, ebben én is közrejátszottam, a raid napok ütköztek a Knights of Thrallos raidekkel, de miután ott történt, ami történt, igy én is inkább itt raidelek (mint ott nem vagy havonta 1x).

Kihívás az van, nagyon nehezen indult be a szekér, ez jól látható a wowprogress oldalon, ami jegyzi az eredményeinket, bár lehet túlzás beindulásnak nevezni, mindenesetre BWD ben csak utolsó boss van hátra.

A szerver - Quel'Thalas - nem egy magyarok "lakta" hely, tehát a toborzás elég nehéz, transzferelni - 20 euro/karakter - senki nem fog ide, csak azért, hogy egy 8/12 teljesítményű guildben játszon, ilyen van elég az Arathor, Bloodscalp, Rangaros szervereken, lehet nekünk kéne menni?

A létszám probléma jelenleg kezelhető mederben van, bár voltak kilépések - Nenro, Megfelel - jöttek új játékosok is, szerencsére tank pozícióra is, s nem is ügyetlen játékos, egy ember távolmaradása még belefér, de többet egyenlőre nem bír el a csapat.

Azt gondolom ahogy a bevezetőben is irtam, ez egy tipikus 10 fős raideket szigorúan normálban toló guild, teljesen átlagos vagy annál kicsivel jobb játékosokkal, hogy ilyen létezik, az a jelenlegi raidstruktúra miatt van. Bármilyen változás ami abba az irányba orientálná a raidelést, hogy a 25 fős raidek legyenek előtérben - loot szempontjából főleg - az ilyen guildek végét jelentenék.

Ez a veszély azonban nem fenyeget, igy a Faith-ben tovább folytatjuk a raidelést, szerényen heti két nap, nem titkolt szándékkal, hogy most már The Bastion of Twilight a cél, s ott mindenkinek feküdnie kell, még a főgonosznak Cho'gall nak is.

Nem lesz egyszerű, bár tapasztalható fejlődés skillben, de az előző kiegészítő, s főleg a buffos ICC annyira romboló, negatív hatású volt ebben a tekintetben, hogy sokan elhitték magukról, mennyire kurva jók, aztán hirtelen kiderült, hogy a the Kingslayer nem más mint egy ajándék a majdnem semmiért.

Remélhetőleg akiket gyenge pontnak érzek - én mint raid leader - javulni fognak, van akinek sokat kell, van akinek már nem, s olyat is remélek, hogy még Firelands előtt legalább egy end boss halott lesz.

 

A jövő, avagy Firelands

Időben ott kell lenni, ha addigra meglesz egy viszonylag fix csapat, akkor minden esély megvan rá.

Linkek

Faith, honlap

Faith, armory

 

ps.

majdnem lemaradt, de várunk minden jelentkezőt, aki szeretne velünk játszani, nem kell, hogy level 85 legyél.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://raktarbazis.blog.hu/api/trackback/id/tr582921333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása